Han har gjort det omöjliga möjligt

Ziad Al-Turkmani. Foto: Julian Weman 2017

Ziad Al-Turkmani börjar bli varm i kläderna efter några månader i IFK Malmö. Han leder U19-träningarna tillsammans med Felipe Belmar Grubessich, Jonas Carlberg och Sebastian Jonsson tre gånger i veckan.

Gruppen består av ungefär 20 ambitiösa killar och för tillfället är det växtvärk.

– Vi har begränsade resurser med plantider och det ringer nya killar varje vecka som vill testa, berättar Al-Turkmani.

– Tyvärr kan vi inte erbjuda plats till alla som vill just nu, men vi hoppas kunna utöka med ytterligare en träningsgrupp efter säsongens slut.

33-åringen hamnade i IFK Malmö genom sin gode vän Jonas Carlberg, som jobbar med klubbens scouting.

– Tack vare Jonas träffade jag Sebastian och efter ett par möten där Sebastian presenterade klubbens framtida ungdomsplaner, kände jag att det var en resa jag ville vara med på.

– En stor anledning till att jag tackade ja var att jag omgående märkte av den stora kunskap som finns hos Jonas och Sebastian och som de verkligen vill dela med sig av. När Felipe anslöt blev det ytterligare bevis på föreningens dragningskraft och varumärkeskvalitet.

Ziad Turkmani beskriver den första tiden som intensiv och väldigt inspirerande. Tillsammans har ledarna skapat en bra trupp som redan i U-matcherna bevisat att kvalitén är mycket hög.

– Killarna har kommit in och visat att de är bra spelare och segrarna har fortsatt trots en kraftig föryngring i laget.

Ungdomsansvarige Sebastian Jonsson är mycket nöjd med Turkmani och övriga ledare. Som verkligen visat vilken dragningskraft de skapat tillsammans med IFK Malmös traditionsrika namn.

– Ziads kontaktnät är fantastiskt inom Malmöfotbollen, och det var det ihop med hans brinnande intresse som gjorde att vi valde att plocka in honom som ansvarig för U19-laget, förklarar Sebastian.

När Ziad Turkmani beskriver sig själv lyfter han framför allt sina sociala kvalitéer, där han är duktig på att skapa goda relationer med spelarna.

– Vi bygger tillsammans ett starkt förtroende för varandra, vilket gör att jag som tränare kan kräva mycket av spelarna.

– Jag försöker också sprida en positiv stämning i gruppen och vi vill blanda allvar med roligt så att alla trivs.

Förhoppningarna är stora inför 2018, och samtliga parter tror att verksamheten kommer fortsätta att växa.

– Många duktiga spelare hör hela tiden av sig. Jag tror vi under 2018 kommer att visa staden hur Malmökamraterna är en förening som på allvar gör avtryck inom Malmöfotbollen, avrundar Ziad Turkmani.