Zadran sköt IFK vidare i MM

Noor Zadran blev tvåmålsskytt när IFK Malmö vände 0-2 till 3-2 mot Olympic. Foto: Lars Holmberg

IFK Malmö är klart för kvartsfinal i MM. ”Gulingarna” kunde vända ett hotande tvåmålsunderläge till 3-2 (0-0)-seger hemma mot BK Olympic.

Den både glade och lättade IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson stod att möta efteråt.

– Alltid skönt med en seger. Nu är vi i kvartsfinal, konstaterade han.

Första halvlek var mycket avvaktande från båda lagen. IFK Malmö agerade stabilt, men hade uppenbara problem att skapa de riktigt heta målchanserna.

Efter sidbytet blev det en riktig målfest, andra halvleken bjöd på hela fem fullträffar. Inom loppet av fyra minuter gjorde Olympic två mål och tog således ledningen med 2-0. Då återstod en dryg halvtimme av matchen.

30 minuter där IFK visade upp vad laget kan prestera i sina bästa stunder.

– Vi spelade mycket rakare och fick upp tempot. Vårt djupledsspel blev vägvinnande i kombination med en helt annan rörlighet än vad vi visade upp före paus, förklarade Nisse Bagare.

Även hemmamålen föll inom en snäv tidsram. Det tog IFK Malmö blott sex minuter att vända på kuttingen, mellan minut 65 och 71.

Först gav Noor Zadran laget vittring när han reducerade till 1-2. Strax därefter kvitterade nyförvärvet Jesper Rindmo. Så med drygt 19 minuter kvar kunde samme Zadran fastställa slutresultatet 3-2 på frispark.

– Jag är nöjd med andra halvlek. Förutom målen skapade vi ett flertal lägen. Det finns hur mycket fotboll som helst i truppen. Nu ska vi bara se till att lättare förmå plocka fram vårt kunnande, avslutade Nils-Erik Persson som också ville ge Olympic en eloge för deras insats.

I IFK ska kollektivet ha beröm. Sedan vore det som så ofta tjänstefel att inte lyfta fram tvåmålsskytten och matchvinnaren Noor Zadran – en lirare i ordets rätta bemärkelse.

Nästa kvalificerade motståndare för ”di gule” blir på lördag, då laget åker till Stångby för att möta division 1-nykomlingen Torns IF. En rejäl värdemätare tidigt på säsongen.

Domare: Markus Berggren, Malmö, Admir Turanovic, Malmö, Enes Mujadzic, Malmö
Mål: 0-1 (54) Simon Ståhl, 0-2 (57) Självmål (Raslan Al Kurdi), 1-2 (65) Noor Zadran, 2-2 (69) Jesper Rindmo, 3-2 (71´2) Noor Zadran (frispark).
Assist:
Varningar, IFK Malmö: Noor Zadran (60).
Varningar, BK Olympic: Spelare okänd (33), Spelare okänd (74).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, BK Olympic:

Startelvan (4-2-3-1): 1. Henrik Bäckström – 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 10. Sami Güngör, 8. Raslan Al Kurdi – 6. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld – 9. Jamshed Asekzai, 94. Noor Zadran, 87. Jesper Rindmo – 19. Robin Svensson. Avbytare: 2. Dardan Burrniku (Jamshed Asekzai 46), 27. Mikael Marques de Pombal Vivar (Gustaf Backaliden 71´1), 3. Dylan Gomli, 18. Mohamed Rahmé, 30. Viktor Ivanov (målvakt).

Byten
(46) Dardan Burrniku in, Jamshed Asekzai ut
(71) Mikael Marques de Pombal Vivar in, Gustaf Backaliden ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Henrik Bäckström) & röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Viktor Ivanov).

Matchens lirare: Noor Zadran.