IFK Malmö

IFK Malmö fyller luckan efter till Lunds SK flyktade målvakten Nehar Maliqi och detta med råge. Nyligen kom Tonny Tindberg tillbaka och nu plockar klubben in blott 19-årige Jesper Andersson från Lunds BK.

Förutom dessa två har ”di gule” som bekant även Henrik Bäckström att luta sig mot.

Vem är då Jesper Andersson? Han är uppväxt i ”Piraten-land” och hans fotbollsvagga stod i saligen insomnade klubben BW90 IF. Därifrån fortsatte resan till Sjöbo IF.

De tre senaste säsongerna har målvakten tjänstgjort i Lunds BK. Och nu skriver IFK över honom från sina gula kollegor i lärdomsstaden.

– Ska bli intressant att testa i IFK Malmö. Jag har fått ett fint välkomnande från Nisse Bagare (Persson) och Ola (Severin) samt tränat med klubben i två veckor. Sedan finns ju Henke Bäckström och Tonny Tindberg i IFK. Två erfarna målvakter som jag kommer att lära mig mycket av, förklarar Jesper.

19-åringen truppdebuterade på bänken i A-lagets träningsmatch påskafton mot Vellinge IF.  Seriepremiären mot FC Rosengård 1917 fick han emellertid skåda från läktaren, då spelklarhetsdatum är i dag, 10 april.

– Skönt att det löst sig. Har inget emot om jag kan landa här i IFK säsongen ut. Därefter får vi se vad som händer.

Jesper Andersson är en lång gänglig målvaktstyp, mäter 199 centimeter i strumplästen. Så det är ingen vågad gissning att hans styrka sitter i luftrummet.

Numera har han installerat sig i en lägenhet i Lomma, med perfekt avstånd både till Malmö och jobbet på en privat förskola i Lund. När tiden räcker till blir det besök hos föräldrarna i Vollsjö.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Adi Hadzikadunic, Ali Asa Jagori, Gustaf Backaliden, Henrik Bäckström, Jesper Andersson, Jesper Rindmo, Martin Holm, Mikael Marques de Pombal Vivar, Mohamed Rahmé, Mohamed Ramadan, Noor Zadran, Philip Persson Lundgren, Raslan Al Kurdi, Robin Svensson, Sami Güngör, Tonny Tindberg, Victor Sköld, Viktor Ivanov.

Nyförvärv: Ali Asa Jagori (Limhamns FF), Jesper Andersson (Lunds BK), Jesper Rindmo (KSF Prespa Birlik), Nehar Maliqi (FC Rosengård 1917)*, Raslan Al Kurdi (Landskrona BoIS), Victor Sköld (KSF Prespa Birlik).

Förluster: Dardan Burrniku (FC Rosengård 1917), Jamshed Asekzai (BK Olympic), Johan Svensson (Åkarp IF), Nehar Maliqi (Lunds SK)*, Nemanja Lekanovic (Österlen FF), Saban Pehilj (Bosnien Hercegovinas SK).

* Nehar Maliqi anslöt inför säsongen. men valde sedan att lämna under vecka 13.