IFK Malmö

Sju omgångar återstår att spela i division 2 Västra Götaland och ännu kan mycket hända. För tabelltvåan IFK Malmö väntar halländska Vinbergs IF hemma på Malmö Stadion på lördagseftermiddagen. 

Motsvarande möte i våras vann ”di gule” med 3-1. Men tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson höjer ett varningens finger  inför drabbningen.

– Vinberg är ett riktigt bra lag, har ett starkt grundspel och struktur. Visst vann vi däruppe. Då gjorde vi det riktigt bra och vill att vi når samma nivå på lördag. Vi är inställda på en tuff match, men är taggade.

– Segern mot Olympic bidrog till en positiv träningsvecka. Det har varit inslag av både kvalitet och glädje på våra träningar, vilket bådar gott.

Några större förändringar jämfört med derbyt mot Olympic är inte att vänta. Enda skillnaden i truppen är att Ali Asa Jagori utgår på grund av jobb.

Mohamed Ramadan och hans namne Rahmé är därmed fortfarande indisponibla. När duon blir spelklar är i nuläget oklart.

– Trots detta har vi en bred och slagfärdig trupp. För oss gäller det att ha rätt motivation på nytt. Och i sådana fall är jag hoppfull, avslutar IFK-tränaren.

I övrigt kan noteras att den här spelomgången, som är den 20:e i ordningen, innehåller två för toppstriden hyperintressanta matcher. Hittarp tar emot Sävedalen samtidigt som serieledaren har ett brydsamt bortamöte mot ett formstark FC Rosengård 1917.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Jamshed Asekzai, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 12. Andrej Simeunovic, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 17. Almir Taletovic, 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld, 21. Hashim Hashim. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Ali Asa Jagori (arbete), Mohamed Rahmé (skadad), Mohamed Ramadan (skadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.