IFK uddamålsföll i MM-premiären

IFK Malmö

Titelförsvararen IFK Malmö fick ge sig i MM-premiären borta mot nybakade division 3-laget BK Flagg, 0-1 (0-1).

Målet föll i den 28:e minuten på en straffsparksretur signerad Kevin Hörqvist sedan IFK-målvakten Arber Metaj först räddat straffen från Fabian Gustafsson.

”Gulingarna” kom till spel med ett minst sagt ungt lag och tvingades dessutom avsluta drabbningen med en man mindre. Detta efter att Gustaf Backaliden fått rött kort i minut 42.

– Tycker ändå vi gjorde det bra med reducerat manskap i andra halvlek. Sedan var det givande för våra unga spelare att få känna på seniorfotboll. En viss skillnad mot vad de är vana vid, sammanfattade tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson, som fick se nämnde målvakten Arber Metaj svara för ett antal bra räddningar.

Trots förlusten har ”di gule” fortfarande möjligheten att både avancera och försvara sin titel i Malmömästerskapet. Drabbningen mot Flagg var den första i gruppspelet. Så än finns chansen.

Publik: 40.
Domare: Niklas Andersson, Malmö, Aleksander Todorovski, Malmö, Enes Mujadzic, Malmö.
Mål: 1-0 (28´3) Kevin Hörqvist (straffretur).
Assist: -.
Varningar, BK Flagg: Emil Lundqvist Felgenau (minut okänd), Henrik Ilmanen Brynell (minut okänd).
Varningar, IFK Malmö: Mikael Marques de Pombal Vivar (25), Sajjad Al-Khazaali (28´2), Gustaf Backaliden (42´1), Gustaf Backaliden (42´2), Noor Zadran (90).
Utvisningar, BK Flagg:
Utvisningar, IFK Malmö: Gustaf Backaliden (lindrig, 42´3).

Startelvan (4-2-3-1): 30. Arber Metaj – 11. Sajjad Al-Khazaali, 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 9. Hashim Hashim, 10. Emir Halilovic – 19. Gustaf Backaliden, 17. Almir Taletovic – 6. Jamshed Asekazai, 12. Oskar Zubac, 7. Sebastian Rask – 94. Noor Zadran (lk). Avbytare: 14. Giovanni Leon (Emir Halilovic 46), 4. Jusuf Qoku (Sebastian Rask 65), 22. Ali Alhassan (målvakt).

Byten
(46) Giovanni Leon in, Emir Halilovic ut
(65) Jusuf Qoku in, Sebastian Rask ut
(79) Sebastian Rask in, Almir Taletovic ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Lars Holmberg (lagledare), Ulf Johnsson (lagledare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/lila byxor/lila strumpor (Arber Metaj & Ali Alhassan).

Matchens lirare: Arber Metaj.

BK Flagg

Ledare: Daniel Lindgren (tränare).

Matchdräkt: Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Blå tröja/svarta långbyxor byxor/vita strumpor.

IFK Malmö började med boll: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.42.
Speltid, andra halvlek: 45.57.

SÄRSKILD NOTERING

* BK Flaggs 1-0-mål kom på en straffretur efter att Fabian Gustafsson blivit fälld av Sajjad Al-Khazaali i minut 28´1. Gustafsson tog själv hand om straffen, men sköt inte bättre än att IFK-målvakten Arber Metaj räddade. Bollen gick sedan ut till Kevin Hörqvist som gjorde mål.

Sammanställt av: Michael Lindholm.