23-årige Fredrik Rundgren är ny lagledare i IFK Malmö. Foto: Lars Holmberg

IFK Malmö förstärker på lagledarfronten. Division 2-klubben har nämligen rekryterat Fredrik Rundgren, 24 år i nästa månad, för att avlasta den andra lagledaren Krister Persson. 

Rundgren anlände till ”di gule” i december förra året och började då som assisterande tränare i föreningens U19. Men efter att laget lagts ner fick han en förfrågan om att i stället hjälpa till i A-laget.

– Något jag ser fram emot. Så här i början är min främsta uppgift att hjälpa Krister med materialet, berättar Fredrik Rundgren som varit en del av ledarstaben sedan 11 februari.

– På sikt är tanken att jag även ska rapportera närvaron vid träningarna.

Han inledde sin fotbollsbana i Husie IF och tog sedan steget över till grannklubben Kvarnby IK där också spelarkarriären avslutades.

I Kvarnby blev det dock en fortsättning som instruktör på ungdomssidan.

– Jag brinner för fotboll. Ska bli kul att få vara med ett seniorlag. Tycker jag har kommit bra in i IFK och trivs jättebra i föreningen, fortsätter den nyrekryterade lagledaren.

Till vardags studerar Fredrik Rundgren. Studier som så småningom ska leda till arbete inom skolväsendet. I framtiden är målsättningen att jobba som elevassistent och extraresurs.

Fakta/Fredrik Rundgren

Född: 6 april 1995.
Bor: Lägenhet vid Kronprinsen i Malmö
Yrke/utbildning: Studerande.
Klubbar som spelare: Husie IF, Kvarnby IK.
Klubbar som ledare: Kvarnby IK, IFK Malmö (december 2018-).
Aktuell: Ny lagledare i IFK Malmö.