IFK Malmö chockföll i premiären

Jättenära 2-0 för IFK Malmö, men Robin Svensson och Noor Zadran tvingas konstatera att bollen inte går i mål. Foto: Claes Hall

Det blev en premiär i moll för topptippade IFK Malmö i division 2 Västra Götaland. Förlust hemma mot gästande nykomlingen Eslövs BK, 1-2 (1-0).

Ett resultat som fick IFK-tränaren Nils Erik ”Nisse Bagare” Persson att hålla sig för skratt efter slutsignalen.

– Så här går det när man inte sätter sina chanser, suckade han smått besviket.

Annars såg det bra ut under första halvlek. I minut 29 tog ”di gule” ledningen med 1-0 genom lagets notoriske målskytt Noor Zadran som nätade på straff efter att Robin Svensson blivit fälld.

Och ledningen borde ha varit större. IFK Malmö radade nämligen upp den ena chansen efter den andra.

I andra halvlek vek dock hemmalaget sig och bjöd Eslövs BK in i matchen.

– Eslöv gjorde det bra. De kämpade och låg på och fick till slut utdelning, fortsatte tränaren.

I den 68:e minuten kvitterade EBK på en hörna som nickades in av Linus Persson. Drygt två minuter före ordinarie tids utgång var det dags igen efter att Rasmus Sandell stött bollen i mål, 1-2.

– Vi slutade av någon oförklarlig anledning att spela i stället för att trycka på. Jag är förvånad över matchutvecklingen. Det här var definitivt inget vi kom överens om under pausvilan.

Nederlaget var riktigt surt för IFK Malmö. Närmast väntar två tuffa matcher, IS Halmia (borta) på lördag Qviding FIF (hemma) fem dagar senare.

– Vi har inget annat val än att jobba vidare och ta lärdom av det här, avslutade en märkbart besviken Nils-Erik Persson som var lika nöjd med första halvlek som missnöjd över andra.

Publik: 195 (135 betalande).
Domare: Oskar Hallengren, Halmstad, Merfin Betic, Malmö, Bujar Fetiu, Oxie.
Mål: 1-0 (29) Noor Zadran (straff), 1-1 (68) Linus Persson (nick), 1-2 (88) Rasmus Sandell.
Assist:
Varningar, IFK Malmö: Oskar Zubac (30), Raslan Al Kurdi (87), Noor Zadran (90+6).
Varningar, Eslövs BK: Daniel Layth (50), Johannes Prusky (79).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Eslövs BK:

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 13. Adi Hadzikadunic, 8. Raslan Al Kurdi – 10. Almir Taletovic, 7. Jesper Lantz – 96. Jamshed Asekzai, 11. Oskar Zubac, 94. Noor Zadran – 9. Robin Svensson. Ersättare: 18. Mohamed Rahmé (Jamshed Asekzai 81), 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Yves Rubasha, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 21. Elias Olsson, 1. Jakob Hoff (målvakt).

Byten
(81) Mohamed Rahmé in, Jamshed Asekzai ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/lila byxor/lila strumpor (Tonny Tindberg & Jakob Hoff).

Eslövs BK: 1. Beck Dane Wallgård – 2. Andreas Berg, 3. Ted Sandberg (lk, 0-90+2), 4. Johannes Prusky, 5. David Wendle, 6. Linus Persson, 7. Daniel Layth, 10. Pontus Gressmann, 11. Viktor Nilsson, 12. Hannes Persson, 13. Rasmus Sandell. Ersättare: 9. Granit Rushiti (Daniel Layth 56´1), 15. Martynas Poderis (David Wendle 56´2), 19. Jens Lynard (Ted Sandberg 90+2), 14. Andreas Celind, 17. Magid Badran, 18. Euron Rezniqi, 20. Tobias Kristensson (målvakt).