OM IFK MALMÖ

IFK Malmö Fotboll är Idrottsföreningen Kamraterna i Malmös fotbollsverksamhet och har varit en självständig klubb sedan 1987.

IFK Malmö (krets nummer 15)
Bildades: 23 april 1899 (fotboll på programmet 1903-1904, 1909-).
Arenor: Malmö Stadion och Malmö IP.
Seniorer: Ett herrlag som spelar i division 2 (2017).
Dräkt: Gul tröja, vita byxor och vita strumpor.
Supporterklubb: Kanariefågeln, bildad 1973.

Kamratorganisationen har tre typer av emblem

Föreningsmärket i blått, vitt och guld som klubben använder på klubbnålar, brevpapper med mera.

Tävlingsmärket/dräktmärket. De IFK-föreningar som har tröjan i vit eller blå färg skall ha märket i blå/vit färg. IFK Malmö har ett vitt reservställ och skall således ha blått och vitt märke på tröjan.

Kamratstjärnan i blått eller vitt får användas som tävlingsmärke om tröjan är blå eller vit. IFK Malmö får ha den blå stjärnan på sina gula och vita byxor.

ifkfakta-draktVåra färger

Kamratorganisationens (IFK CS) färger är blått och vitt. Färgerna på tävlingsdräkterna (tröja, byxa och strumpor) bör därför utformas i dessa färger. Varje förening får själv bestämmasammansättningen av färgerna, villkoret är dock att färgerna blått och vitt används.

Nu är det så att en del, ungefär 20 procent av föreningarna i Sverige, har andra färger i sin tävlingsdräkt. IFK Malmö har Centralstyrelsens tillstånd att spela i gult, kallas därför ”Kanariefåglarna” eller ”di gule” efter sin gula tävlingsdräkt.

Flaggor

Kamratorganisationen har en egen flagga i vitt med ett blått och vitt kors som måste hissas vid alla hemmamatcher.

Numera har IFK Malmö dessutom en egen flagga med föreningsmärket på gul botten.