IFK tappade poäng i Göteborg

Västra Frölunda lyckades spräcka IFK:s segersvit genom att knipa en poäng i sin hemmahall, Frölunda kulturhus. Slutsiffrorna skrevs till 24-24 (12-13). Återigen var det IFK som hade greppet siffermässigt och motståndarna som kvitterade i slutskedet.

IFK hade ett klart grepp om matchen både i första och andra halvlek. Det vittnar två femmålsledningar under matchen om. 10-5 efter 20 minuter av första halvlek och 19-14 och 20-15 en kvart in på andra halvan. Men tyvärr är inte matchen avgjord förrän slutsignalen lyder och Frölunda på hemmaplan är ett lag som aldrig ger sig. Kanske IFK blev lite för passiva vid sina femmålsledningar och därmed bjöd in Frölunda i kampen vid två tillfällen.

Frölunda var i ledning endast i matchens inledning med 3-1 som IFK utjämnade tämligen omgående. Därefter var det IFK som var före i målprotokollet. Jämfört med IFK:s senaste matcher var spelkvaliteten lite för ojämn matchen igenom. Bra perioder varvades med mindre bra. Till saken hör också att matchens dominanter var målvakterna Patrik Åswärd i IFK-målet och kollegan Fredrik Nilsson i Västra Frölunda. Patrik svarade för 21 räddningar och Fredrik för 19.

Matchens upplösning kom att bli ytterst dramatisk. Pär Winkvist gör 24-22 med exakt två minuter kvar av matchen. Frölunda kvitterar 28.30 och samtidigt blir Daniel Thysell utvisad. IFK missar anfallet med en man mindre på banan. Frölunda får bollen och gör mål på sitt tredje skottförsök. Det första och andra räddar Patrik Åswärd men Frölunda lyckas lite turligt roffa åt sig returerna. IFK går till anfall med 15 sekunder kvar av matchen. Med 6 sekunder kvar lyckas Pär Winkvist få iväg ett skott i trängt läge. Skottet går i mål men domarna har märkligt nog blåst för frikast till IFK i skottögonblicket så målet underkänns. IFK:s sista skott täcks ner av Frölunda försvaret.

Sammanfattningsvis gör IFK en habil insats. Skillnaden mot de senaste matcherna är att endast 3 spelare, Jimmy Nordström, Pär Winkvist och Patrik Åsvärd, höjer sig över mängden.

Nu väntar en veckas träning och sedan ska IFK ta sig an Ystads IF i Baltiska Hallen nästa söndag. Ett härligt derdy i serietoppen att se fram emot.

Hometeam: VÄSTRA FRÖLUNDA IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-13
Scorefull: 24-24
Arena: Frölunda Kulturhus
Crowd: 117
Referee: Stefan Axell, Hisings Kärra, Lars Sighed, Västra Frölunda
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Patrik Åswärd
Christian Cordes

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Anders Isgren
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Pär Winkvist 7
Jimmy Nordström 5
Marius Vargalui 5
Daniel Persson 4
Daniel Thysell 2
Fredrik Nilsson