Danskt motstånd på nytt för IFK Malmö

IFK Malmö tar på fredagen bussen över Öresundsbron för andra gången i år. Køge Boldklub, tiondeplacerade i den danska Superligan står för motståndet.

Förra gången IFK var på den danska sidan mötte man division 1-laget BK Frem och den matchen slutade 1-1, även om IFK hade ledningen enda tills att det återstod tio sekunder.

– Køge bör väl hålla ungefär samma klass som Frem, kanske är de något sämre. I en träningsmatch i veckan besegrade Frem dem klart med 4-1, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Även om IFK Malmö bara har släppt in ett mål på de tre senaste matcherna och hållit nollan i de två senaste matcherna har inte försvarsspelet varit särskilt stabilt.

– Vi hade en himla tur mot Frem och Kalmar. De tilläts skapa oroväckande många klara målchanser, samtidigt som vi agerade lite osäkert. Det är en detalj som vi hoppas ska kunna fungera bättre i morgon (läs fredag).

Mittbacksproblemen som man hade inför Kalmar-matchen är i princip ur vägen. Martin Alm spelar från start igen efter sin vadskada tillsammans med Fredrik Jönsson. Marcus Jönsson och Marcus Svensson är också tillbaka efter ljumskskada respektive sjukdom.

Den enda av mittbackarna som ännu inte är redo för spel är nyförvärvet Ivan Milosevic som har varit knäskadad. Han har dock börjat träna för fullt och det lär inte dröja länge förrän han är redo för spel.

– Han har tränat fotboll denna veckan och det börjar se bra ut. Debuten lär ske mot Bunkeflo nästa helg, berättar Patrik Johansson.

Även för övrigt har det ljusnat betydligt på skadefronten. Det är endast Mattias Filipanics (överansträngda magmuskler) och Niclas Öberg (ont i foten) som saknas p.g.a. skador i fredagens match. Marcus Nilsson som åkte på lunginflammation för någon månad sedan kan börja träna fotboll i nästa vecka.

– Att alla snart är friska borgar för tuffa, intensiva träningar och matcher. Kan det bara hålla i sig så kan det bli riktigt trevligt framöver.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jonas Danielsson
Pontus Andersson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Bobby Kociski
Dan Ingvarsson
Johan Åkesson
Marcus Jönsson
Marcus Svensson
Wissam Barjawi
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)