Allsvenskt motstånd för IFK Malmö

När IFK Malmö på tisdagen begår gräsdebut för året på Ulkavallen är det allsvenska Landskrona BoIS som står på andra sidan planen.

För IFK-tränaren Patrik Johansson är det en speciell match med tanke på att han under många år verkade som spelare och tränare i klubben.

– Det är alltid kul att möta Landskrona. Även om de har råkat ut för en hel del skador kommer de säkert att kunna ställa upp med ett rätt så bra lag, säger Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Dessutom kommer det säkert en hel del publik, det är ju BoIS:s första riktiga "hemmamatch" på försäsongen, den andra var ju i Hittarp, vilket man inte kan kalla för hemmaplan.

Landskronamatchen blir för övrigt "di gules" första kontakt med gräs detta året, något som antagligen kommer att märkas ganska tydligt.

– Första passet på gräs blir alltid en helt annan fotboll än vad man fått se i de tidigare matcherna på försäsongen. Eftersom planerna ofta är gropiga är det också ofta tillfälligheter som avgör matcherna.

IFK Malmö är förutom Wissam Barjawi som har ont i en ljumske helt kuranta. Visserligen saknas fortfarande Marcus Nilsson och Ivan Milosevic i laguppställningen.

– Båda tränar för fullt nu och det är bara en tidsfråga innan de kan börja spela igen, förklarar IFK-tränaren.

I förra matchen var det Jens Nordström som fick lämna in p.g.a. sitt arbete, denna gång är Anders Jemail och Martin Abrahamsson förhindrade av samma anledning.

Anders Jemails frånvaro ger Jens Nordström chansen på högerbackspositionen. På Martin Abrahamssons plats på vänsteryttermittfältet går Dan Ingvarsson in.

– Jag hoppas att vi kan spela lika stabilt i försvaret som mot Køge trots ändringarna och samtidigt få bättre spets på anfallet. Senast såg det ju ganska uddlöst ut, berättar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Jens Nordström
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Bobby Kociski

Avbytare

Fredrik Jönsson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)