Förlust och mållöst igen för IFK Malmö

IFK Malmö har en förmåga i år att vika ner sig i inledningen av matcherna mot lag som i normala fall är bättre. I matchen mot allsvenska Landskrona BoIS som slutade 0-2 var det samma gamla visa.

– Vi börjar bra de första tio minuterna, men därefter har vi en period där vi inte tror på vårt eget spel och viker ner oss. Det är inte alls bra att vi visar en sådan stor respekt för motståndarna, sade en något bekymrad Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

– Spelet blir stillastående och vi går inte tillräckligt hårt in i närkamperna, därför får också motståndarna det lättare att komma fri med våra målvakter.

Ett exempel på detta var Landskronas 1-0-mål efter 20 minuter, då Daniel Nannskog kom helt fri sedan IFK-försvaret missat på mittplan. Nannskog hade sedan inga problem att placera bollen vid sidan om IFK-målvakten Kenneth Mattsson.

– Hade vi spelat vårt eget spel, hade sannolikheten varit mindre att detta hade inträffat, vi är inte tillräckligt tuffa. Dock ska det sägas att BoIS var riktigt bra i första halvlek, poängterade IFK-tränaren.

Nio minuter efter ledningsmålet var det dags igen sedan Jens Nordström orsakat en straff. Daniel Nannskog tog sats och placerade bollen säkert i ena hörnet, medan Kenneth Mattsson gick åt motsatta hållet.

Andra halvlek blev en klar uppryckning från IFK Malmös sida. Landskrona som kontrollerat händelserna i den första halvleken fick mindre att säga till om och spelet jämnades ut.

– Jag är riktigt nöjd med vår andra halvlek och totalt sett var vi bättre än mot Køge. Visserligen var försvarsspelet inte lika stabilt, men framåt skapade vi i alla fall några chanser, vilket vi inte gjorde mot danskarna.

Provtränande Kirsebergsanfallaren Niclas Öberg bytte av Magnus Eriksson i den 73:e minuten och gjorde ett riktigt piggt inhopp. Under den lilla tiden han var inne skapade han fler chanser än vad övriga laget orkat med att prestera tidigare i matchen.

– Han var riktigt bra och det var ytterst nära att han fick näta. Även i övrigt var den sista kvarten ganska hyfsad anfallsmässigt, menade Patrik Johansson.

Matchen som spelades på Hangarplanen i Västra Fäladen, Borstahusen, var för övrigt IFK Malmös första gräsmatch för året.

– Även om planen var svårspelad fick vi i alla fall spela på gräs och det är det viktigaste att man kommer igång på gräs så fort som möjligt, eftersom det kan vara en fördel gentemot de andra lagen i serien.

På söndag spelar IFK Malmö mot nyblivna division 2-laget Bunkeflo IF på en konstgräsplan ute i Anderslöv.

Hometeam: LANDSKRONA BOIS
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-0
Arena: Hangarplanen
Crowd: 300
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Lars-Göran Johansson, Älmhult, Johnny Sjöström, Malmö
Goal: 1-0 (20) Daniel Nannskog, 2-0 (29) Daniel Nannskog (straff)
Homewarning: Anders Friberg, Jonas Olsson
Home sent of: –
Homempv: Allan Ravn
Awaympv: Johan Åkesson
Hometeam Squad: Mats Svensson

Anders Friberg
Magnus Torvaldson
Johnny Lundberg
Gabriel Ucar

Hasan Cetinkaya
Alexander Farnerud
Allan Ravn
Magnus Kjellsson

Indrek Zelinski
Daniel Nannskog
Hometeam Sub: Alexander Rodrigez Eliasson (målvakt, Mats Svensson 46)
Jonas Olsson (Gabriel Ucar 46)
Linus Malmqvist (Magnus Torvaldson 60)
Mikael Dahlgren
Robert Drwiega
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Jens Nordström
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Bobby Kociski
Awayteam Sub: Marcus Svensson (Glenn Holgersson 46)
Jörgen Svensson (Nikolaj Rasmussen 62)
Niclas Öberg (Magnus Eriksson 73)
Pontus Andersson (Johan Åkesson 73)
Fredrik Jönsson (Jonas Danielsson 86)
Mattias Filipanics (målvakt)