Förhandssnack: Magnus Ringdahl

Fem matcher återstår för IFK Malmö i kampen om ett nytt kontrakt i division 1. Upp till Torslanda åker "di gule" med förra helgens derbyseger mot MABI i ryggen. En match där målvakten Magnus Ringdahl höll nollan för första gången den här säsongen.

Vad betydde segern mot MABI, Magnus?

– Oerhört mycket. Den var livsviktig och samtidigt ett bevis på att vi kan spela bra.

Vad är skillnanden i år i jämförelse med fjolårets succéartade säsong?

– Det är svårt att peka på en speciell punkt. Men som jag ser det tappade vi två stabila spelare i Niklas Hansson och Ali Jasim. I och med dessa båda förluster tappade vi mycket av vårt försvarsspel.

Hur många poäng poäng till tror du krävs för att ni ska klara kontraktet?

– Vinner vi fyra matcher tar vi 12 poäng och det tror jag ska räcka. Framförallt har vi två riktiga nyckelmatcher kvar. Den härnäst mot Torslanda och sedan Husqvarna i den sista matchen. Två riktiga sexpoängsmatcher.

Vad talar för IFK i mötet med Torslanda?

– Vi har bra statistik mot dem. Men det är inget att luta sig mot. Istället tror jag att vår seger mot MABI har gett oss råg i ryggen. Kan vi upprepa spelet från den matchen tror jag det ska gå vägen. Dessutom har det varit bra intensitet på veckans träningar. Så jag tycker det ser bra ut inför matchen.

Till sist, Magnus. Har du bestämt något inför nästa säsong?

– Ingenting är klart ännu, men att spela i division 2 är inget som lockar. Men vi tillsammans ska se till att så inte blir fallet.