IFK Malmös P95 är tillbaka på vinnarspåret i P13 Sydvästra grupp A. Efter tre matcher i rad utan vinst kom nämligen en efterlängtad trepoängare då "di gule" på lördagen slog Trelleborgs FF med knappa 2-0 (0-0).

Goda träningar i veckan hade gett förhoppningar att "di gule" så smått kanske skulle börja hitta tillbaka till sitt spel med snabba passningar längs marken och aggressiv press i försvarsspelet. Stundtals såg vi spår av detta under matchen som för övrigt var en välspelad match med två lag som höll bollen på marken.

Trelleborgs FF visade upp en fin och klar utveckling i sin organisation ute på planen sedan i våras. Gästerna svarade för gediget försvarsspel och föll kanske en aning för djupt hem med samtliga hemmaspelare, något "gulingarna" behövde utnyttja.

Första halvleken visade upp ett sansat spel från IFK Malmös sida, men de riktigt heta målchanserna uteblev, mycket beroende på att de tre anfallarna inte riktigt lyckades samordna sina löpningar och sitt samspel.

IFK Malmö gick ändå mållösa till halvtidsvilan trots stort bollinnehav. Tiden i pausvilan lades på att försöka få anfallarna att samarbeta i större utsträckning och att de mittfältare som hellre valde att dribbla än att passa skulle plockas av banan till förmån för någon annan spelare som var beredd att spela efter de riktlinjer vi enats om. Spelet behövde gå oftare på ett eller två tillslag, istället för dessa förutsägbara och resultatlösa bolltransporter.

Redan efter avspark såg vi ett IFK Malmö som aktivt arbetade efter lagets riktlinjer och matchtempot höjdes en aning. "Di gule" började hitta luckor i Trelleborgs försvar, både på flankerna och på djupet.

Anfallarna var mycket rörligare och mittfältarna snabbare i besluten och i bollbehandlingen.

Med drygt en kvart kvar att spela gjorde Nigel Jackman en fin diagonallöpning ut i korridoren, mottog bollen från högeryttern Hassen Lagoun och i ett fint samarbete kunde den senare få tillbaka bollen i skottsektorn. Istället för att skjuta spelades bollen sidleds till en fristående Dino Mesic, centralt och strax utanför straffområdet. Dino Mesic placerade bollen otagbart i målet, 1-0.

Spelet lossnade sedan en aning för "di gule" som radade ett flertal målchanser, men det skulle krävas en frispark två minuter senare för att fastställa slutresultatet. Dino Mesic skruvade återigen en boll över muren och in målvaktens bortre kryss, 2-0.

Sista kvarten var också "gulingarnas" backlinje felfria i positionsspelet och i sitt agerande vilket bidrog till stor del att anfallsspelet såg bättre ut än på länge. Gästerna tilläts inte enda avslut på hela matchen. Däremot har laget fortfarande en bra bit kvar till det spel som visades upp i våras.

Bollen behöver gå snabbare (på få tillslag) och precisionen behöver förbättras. Spelarna måste våga fatta fler varierande beslut och göra detta snabbare. Anfallarna måste bli än rörligare och sluta transportera bollen 30-40 meter i våra anfall. Passningsspelets grunder måste alla spelarna förstå och eftersträva i match efter match, såväl som på träning. Vi höjer kraven på samtliga lagdelar redan under veckans träningar och hoppas att detta ger snabba resultat.

Närmast väntar Klågerups GIF på fredag kväll (avspark 18.30) och då hoppas vi att laget tar spelet till nästa nivå.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Lukas Dahlström, Dardan Behrami, Shadi Romi, Edwin Adolfsson – Joy Hossain, Dino Mesic, Safet Besic – Samim Saadat, Nigel Jackman, Stefan Vagic. Avbytare: Adil Hakimi, Anton Phan, Hassen Lagoun, Nermin Krupic, Patchicco Diallo.

Matchens lirare: Dino Mesic.