På lördag den 18 oktober klockan 15:00 är det avspark mellan Husqvarna FF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Husqvarna FF: Kim Karlsson, Ambjörn Lennartsson – Michell Haidari, Eddie Avdic, Jonatan Partin, Emmanuel Esam, Jörgen Larsson, Johann Hökson, Thomas Hansson, Alex Wendmu, Richard Johansson, Emil Karlsson, Johan Arvidsson, Adam Svensson, Fredrik Knutsson, Mattias Karlsson, Bennet Gustafsson, Vladica Zlojutro.

 
IFK Malmö:
Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Karim El hage, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

AKTUELLT

Husqvarna FF: De två kenyanerna, George Midenyos och Tom Jumas, sex månader långa artistkontrakt gick ut på torsdagen. Det innebär att de har spelat färdigt i Husqvarna FF för säsongen och tvingas avstå lördagens ödesmatch mot IFK Malmö.

IFK Malmö: Under veckan som har gått har det varken dykt upp några nya skador eller sjukdomar i laget. Såväl Carl Philip Brandgård som Karim El hage, de båda ytterbackarna, är dessutom tillbaka i 16-mannatruppen efter att ha avtjänat sina avstängningsstraff från bortamatchen mot Skövde AIK.

 
Jörgen Svensson, som skadade sig i baksidan av låret på uppvärmningen mot Lindome GIF, är däremot precis som ifkmalmo.com har skrivit om tidigare, inte aktuell för spel. Han åker dock, liksom en av de andra skadade spelarna, Philip Milenkovic, med i bussen för att stötta lagkompisarna.

TRÄNARNA TYCKER

Roald Carlstedt, assisterande tränare i Husqvarna FF: Vi ser det som en förmån att spela en match som gäller något och känner att det kommer att bli en ganska öppen historia. De lagen som har mest att spela för presterar mest och vi kan inte ens vara säkra på att en vinst räcker för ett nytt kontrakt.
 
Det har bara blivit ett mål och två poäng för oss på de senaste fem matcherna. Trots detta känns det som att vi har haft en bra harmoni och intensitet på träningarna. Spänningen är där dock helt klart för nu finns det ingen återvändo och det är bara upp till bevis mot IFK Malmö.

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Det är inte lönt att på något sätt satsa defensivt i den här matchen. Vi har de spelarna som vi har och måste gå för seger hela vägen. Sedan att det även kan komma att räcka med oavgjort är en helt annan sak.

Efter segern senast är vi nämligen den klubben som har avgörandet i egna händer, vilket förstås känns skönt. För Husqvarna FF räcker det inte med att slå oss utan de måste även lita till att Malmö Anadolu BI besegrar Norrby IF ute på Rosengård.

Ett annat gott tecken är att det känns som att formkurvan bara pekar uppåt. Vi slog såväl Malmö Anadolu BI som Lindome GIF och vi gjorde en bra match trots att vi förlorade borta mot Skövde AIK. Spelarna är därför fulla av självförtroende och kommer att göra allt för att fixa det här.