MFF:are ska lyfta IFK Malmö

De gamla MFF-ikonerna Jörgen Ohlsson och Hans Mattisson, båda 36 år gamla, ska leda IFK Malmö tillbaka till division 1. Hasse Mattisson, som blir assisterande tränare, får dessutom iklädda sig den gula tröjan som spelare.
– Min generation har aldrig haft något problem med IFK Malmö och det ska bli spännande att föra upp klubben igen, säger Jörgen Ohlsson.
 
De två nya IFK-tränarna är det första tydliga tecknet på det fördjupade samarbetet med Malmö FF. Det har tidigare enbart rört sig om ett rent spelarutbyte mellan klubbarna, men nu har det alltså skett saker på ledarsidan, även om båda närmast kommer från uppdrag i division 5-klubben Dalby GIF.
 
– Jag och Hasse (Mattisson) är så förknippade med Malmö FF som man nästan kan bli efter alla åren som spelare i klubben. Men vi har för den sakens skull absolut ingenting emot IFK Malmö, konstaterar huvudtränaren Jörgen Ohlsson
 
– Det är klart att vi har hört den äldre generationens tjat om att blåa och gula inte kan komma överens, men för oss är det bara att köra.
 
Jörgen Ohlsson lade fotbollsskorna på hyllan efter säsongen 2004 och har sedan dess varit tränare i Dalby GIF. Han fick inför 2008 förstärkning av den gamle MFF-kompisen Hasse Mattisson som alltså följer med till IFK Malmö i rollen som assisterande tränare och spelare.
 
– Vi har ungefär samma syn på saker ting. Det är också ofta då man får ut mest och därför var det viktigt att vi får fortsätta att jobba tillsammans.

Men omställningen, att gå från ett lag i femman till ett som nyss har ramlat ur division 1, måste vara stor?

Det skiljer en del på nivån, men det är ungefär samma fotboll som man bedriver. Vi kommer däremot få betydligt bättre spelare att arbeta med och det är givetvis något som inspirerar.

 
För 2009 är inte målet heller något annat än att vinna division 2 Södra Götaland och därmed ta tillbaka klubbens förlorade plats i ettan.
 
– Vi måste helt klart ha det som målsättning, även om det blir en utmaning för vår del. Det finns dock en bra grund att stå på och vi kommer också att få in en del nya spelare, betonar Jörgen Ohlsson.
 
Hans och kollegans treårskontrakt med IFK Malmö börjar gälla måndagen den 1 december. Det är om knappt fyra veckor, men redan på måndag den 10 november är det tänkt att träningen ska dra igång efter uppehållet.
 
– Vi har inte hört någonting om detta. Det kanske hade tänkt lösa detta på något annat sätt, annars får de väl höra av sig till oss och höra om vi kan ta det på måndag.
 
Fakta/Jörgen Ohlsson
 
Ålder: 36 år.
Position: Tränare.
Familj: Frun Marie, samt barnen Anton och Ida.
Yrke/utbildning: Fotbollsinstruktör för på Procivitas i Malmö.
Längd: 180 centimeter.
Vikt: 71 kilo.
Klubbar som ledare: Dalby GIF (2005-2008), IFK Malmö (2009-).
Klubbar som spelare: Bara GIF (1977-1986), Malmö FF (1987-2004), IFK Trelleborg (lån 1991).
Intressen: Fotbollen tar nästan all tid och är absolut det största intresset.
Aktuell: Ny tränare i IFK Malmö där han tar över efter Bo Mårtensson. Har skrivit på ett treårskontrakt som börjar gälla den 1 december.