På lördag väntar årets första träningsmatch för IFK Malmös P95. Laget har flera spelare borta, men andas trots det stor optimism om att få till ett trevligt spel.

 
"Di gule" har hunnit med två veckors träning sedan "vintervilan". Tempot börjar skruvas upp en aning, men försiktighet råder alltjämt eftersom några spelare dras med efterhängsna skador.
 
Ny i IFK Malmö är assisterande tränaren Rickard Bjelk som gjort fint intryck på spelarna och som i gengäld har imponerats av lagets tekniska färdigheter. Rickard (Bjelk) vill dock se bättre rörelse, men tycker att laget har gått framåt den senaste veckan.
 
Alexandar "Sasa" Trifkovic är åter i IFK Malmö och det med besked. Eftersom spelartruppen dras med skador är det ett välkommet återseende för samtliga.
 
Spelare som definitivt missar matchen är Patchicco Diallo (knäskada), Edwin Adolfsson (halsfluss), Adam Nordkvist (bortrest) och Joy Hossain (också bortrest). Dino Mesic (ljumskar) går en kamp mot klockan men det ser mycket ovisst ut i hans fall. Alaa Ahmed (överansträngd lårmuskel) ser ut att kunna spela ytterst lite på lördag. Dardan Behrami (ljumskar) är väl den som anses ha bäst chanser att spela.
 
Vädret kanske inte blir det bästa på lördag med varning för snö och kyla. För övrigt är konstgräsplanen annars i oerhört fint skick och "riktig" fotboll ska nog gå att spela där oavsett väderlek. Två spelare kommer att lånas in från IFK Malmös P96 och kanske görs en överenskommelse med Kvarnby IK under lördagen om att spela 3×20 minuter istället för 2×30 minuter.

Övrigt att notera: Matchen spelas på plan 10 (konstgräs) klockan 15.15. Truppen samlas 14.00 i omklädningsrummet.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Dardan Behrami, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Christian Addo – Lukas Dahlström, Safet Besic, Isak Listring – Samim Saadat, Stefan Vagic, Oscar Hansson. Avbytare: Agon Ajeti (P96), Nigel Jackman, Saber Azizi (P96) medan Alaa Ahmed och Dino Mesic testas matchdagen.