Trots mängder av återbud kunde IFK Malmös P95 vinna årets första träningsmatch mot Kvarnby IK med utklassningssiffrorna 6-1 (2-0).

Med ytterligare ett återbud under matchdagen var skadelistan ganska diger i IFK Malmös P95. Borta sedan tidigare var de tre mittfältarna Joy Hossain (bortrest), Adam Nordkvist (d.o.) och Patchicco Diallo (knä), samt försvarsspelaren Edwin Adolfsson (halsfluss) och nu även anfallaren Isak Listring (hals).
 
På bänken återfanns Alaa Ahmed med en överansträngd lårmuskel (hans speltid blev knappt två minuter idag) och Dino Mesic vars ljumskar endast tillät honom spela i drygt elva minuter. Agon Ajeti och Saber Azizi från IFK Malmös P96 fanns också tillgängliga på bänken med kort varsel trots att de knappt en timme före spelat match mot BK Vångens P95-96 (seger med 5-2). Med andra ord var det ett skadeskjutet IFK Malmö som kom till spel.
 
IFK Malmö inledde dock piggast och hade ett avslut redan efter knappt två minuters spel. "Gulingarna" behövde inga instruktioner den första kvarten utan hittade både öppningar i KIK-försvaret och förbi en storspelande målvakt hos gästerna. Pigge Samim Saadat sprang sönder högerflanken och svarade själv för vartannat anfall.
 
Stefan Vagic svarade för dagens första fullträff efter en framspelning av Alexandar Trifkovic, 1-0. Detta redan i den nionde matchminuten och trots att Stefan Vagic tvingades spela på den för honom något ovana rollen på mittfältet. Däremot skulle dagens första målskytt ganska snart växa i rollen och det blev också avgörande för matchbilden.
 
Alaa Ahmed kom in på planen men hans överansträngda lårmuskel tillät honom att endast vara kvar på planen i drygt två minuter.
 
Tempot mattades en aning och det blev lite för många bolltransporter för att passningsspelet skulle bli riktigt farligt. Trots ett långsammare passningstempo kunde ändå Oscar Hansson i den 20:e minuten tråckla sig fram och låta måltjuven Nigel Jackman avsluta anfallet med att sätta bollen i det bortre hörnet, 2-0.
 
IFK gick till pausvila med en säker 2-0-ledning och med ett gult kort (femminutersutvisning) för Shadi Romi efter en något våldsam glidtackling. "Di gule" erbjöds att spela med fullt manskap, men avböjde. Laget ville öka koncentrationen och matchtempot.
 
De första fem minuterna av andra halvleken när "gulingarna" var reducerade med en man kom ändå att bli gul anfallsfotboll för hela slanten. Gästerna hade fortfarande inte tillåtits komma till ett enda avslut.
 
Lukas Dahlström var en gigant på mitten – läste spelet skickligt och avvärjde tidigt gästerna anspråk till anfallsspel. Till sin hjälp hade han Safet Besic som växte med uppgiften ju längre matchen led.
 
Backlinjen var i stort sett felfri (fram till reduceringsmålet) och med Dardan Behrami och Christian Addo på kanterna hade IFK ytterligare en dimension i sitt anfallsspel. Lagkaptenen Shadi Romi styrde sitt försvar med god känsla och Alexandar Trifkovic vågade mer och tog alltmer ansvar än tidigare.
 
Elva minuter från slutet kunde så också skottbenägne Christian Addo skjuta och Stefan Vagic höll sig påpassligt framme på returen, 3-0.
 
Nils Löfberg hade inte mycket att göra och först i den 50:e matchminuten när ett inlägg skruvade sig märkligt och slog i överliggarens bakre del hade gästerna haft sin första riktiga "målchans". Samim Saadat tvingades lämna planen med krampkänningar efter ha sprungit otroliga distanser och svarat för fina "hemjobb".
 
Dino Mesic hann på den korta tiden han kunde spela göra mål och det efter förspel av Nigel Jackman, 4-0. Därefter fick Dino Mesic tacka för sig då ljumsken inte höll längre än totalt elva minuters spel.
 
IFK Malmö hade nu hela spelet och anfallsvåg efter anfallsvåg avlöste varandra. Avsluten i andra blev hela 13, varav 8 på mål. Nigel Jackman petade in Stefan Vagics retur, 5-0.
 
Med knappt tre minuter kvar att spela låg "gulingarnas" backlinje alldeles för högt och en vacker framspelning friställde duktige forwarden i Kvarnby IK som skickligt kunde rulla bollen förbi en chanslös (och fram tills nu sysslolös) Nils Löfberg i IFK-målet, 1-5.
 
Repliken från "di gule" kom direkt och Dardan Behrami som fick ersätta Samim Saadat som högerytter kunde trycka in Safet Besics retur/framspelning, 6-1.
 
Laget gjorde en fullt godkänd match med tanke på den digra skadelistan. Avsluten vann "di gule" med övertygande 22-3. Stort tack också till Agon Ajeti och Saber Azizi som med kort varsel kunde ställa upp och bjuda på fin kamp, bra passningsspel och en härlig inställning.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Dardan Behrami, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Christian Addo – Lukas Dahlström, Stefan Vagic, Safet Besic – Samim Saadat, Nigel Jackman, Oscar Hansson. Avbytare: Agon Ajeti, Alaa Ahmed, Dino Mesic, Saber Azizi.

Matchens lirare: Lukas Dahlström, Samim Saadat & Stefan Vagic.