IFK Malmös P95 följde upp förra helgens utklassningsseger, 6-1, mot Kvarnby IK med att ta en klar seger i lördagens träningsmatch mot Trelleborgs FF som slutade 4-1. Efter en mållös första halvlek spelade "di gule" upp sig och gjorde en riktigt bra andra halvlek.

Förutsättningarna inför dagens träningsmatch var avsevärt bättre än förra helgen med tanke på det förbättrade skadeläget. I stort sett alla hade återvänt i full träning vilket tuffat till konkurrensen betydligt. Lägg därtill två provspelare, Adil Hakimi och Tugay Yildirim (från BK Olympic) och situationen börjar bli än mer angenäm. På skadelistan återfanns endast Patchicco Diallo (knä) och Nigel Jackman (ögoninflammation).

 

Matchen inleddes i ett hyfsat tempo och ganska snart stod det klart att det skulle komma att handla om ställningskrig på mitten. Gästande Trelleborgs FF backade avsevärt hemåt vilket gjorde utrymmet trångt och kortvarigt.

 

Hemmastarka IFK Malmö nyttjade kanterna väl och kom fram till ett halvdussin farliga inlägg. Några avvärjde duktige TFF-målvakten i ett tidigt skede. Några resulterade i avslut på mål, men där en rätt placerad målvakt kunde briljera.

 

Det var mycket trångt på TFF:s planhalva och att "di gule" inte riktigt ville rulla boll tålmodigt gjorde att de inte riktigt gick att "locka" upp motståndarna högre upp på planen. När väl inläggen kom fanns det redan sju-åtta TFF:are i straffområdet och det fanns varken tid eller utrymme till klara målchanstillfällen.

 

I den 14:e matchminuten kolliderade Stefan Vagic med en bollhållande motståndare och domaren gjorde rätt som blåste av och visade det gula kortet. De fem minuter som följde då "gulingarna" spelade med reducerat manskap resulterade inte i några farligheter åt något av lagen.

 

När så IFK Malmö blev fulltaligt blev det dags för gästerna att spela med tio man – ett övertag hemmalaget inte kunde utnyttja.

 

I halvtid övergav "di gule" sitt 4-3-3 för att få upp fler spelare på offensiv mark. Laget formerades om till 3-4-3 med utmärkte Dardan Behrami i mittlåset nu när Shadi Romi tvingats av banan på grund av en sträckning i lårets baksida.

 

Snabbheten behöll IFK Malmö på kanterna medan man på topp slängde upp starka "target players" där förtroendet gavs åt Stefan Vagic, Dino Mesic och Adam Nordkvist. Den senare skulle visa sig stortrivas.

 

Tre minuter in i den andra halvleken, mitt i den värsta TFF-anstormningen, kunde Adam Nordkvist skära in från högerkanten och ur snäv vinkel prickskjuta via målvakten och den bortre stolpen, 1-0 till hemmalaget. Framspelningen svarade duktige Samim Saadat för.

 

Spelet började bli en aning rakare och snabbare. Bollbehandlingen och passningsspelet bättrades också på och anfallen blev oftare längre med fler spelare involverade.

 

Tio minuter efter första målet kunde Alaa Ahmed hitta Adam Nordkvist som gjorde i stort sett ett identiskt mål som det förra, fast denna gång från vänsterkanten, 2-0.

 

Några minuter senare höll sig Stefan Vagic påpassligt framme på Safet Besic förarbete och ledningen ökades på till 3-0.

 

Tio minuter från slutet orsakade "di gule" en straffspark och den förvaltades på yppersta sätt, 3-1.

 

Repliken lät dock inte vänta på sig utan Dino Mesic slog själv in straffsparken som följde då han revs ner felvänd inne i TFF:s straffområde, 4-1.

 

Spelet var godkänt från "di gules" sida, men passningsspelet och rörelsen visade på några självklara brister som snarast måste åtgärdas.

Bäst på plan var giganten Dardan Behrami och utmärkte Adam Nordkvist. Beröm också till Rickards (Bjelk) snabba och korrekta analyser. Stort plus också till Adil Hakimi, Edwin Adolfsson och Samim Saadat.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Christian Addo – Adam Nordkvist, Lukas Dahlström, Joy Hossain – Samim Saadat, Stefan Vagic, Oscar Hansson. Avbytare: Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Dino Mesic, Isak Listring, Safet Besic, Tugay Yildirim.

Matchens lirare:
Adam Nordkvist & Dardan Behrami.