Svag årspremiär av IFK Malmö

Det är nog tur att det är två månader kvar till seriestarten för IFK Malmö. Trots ett stort bollinnehav åstadkom "gulingarna" inte mycket i årets första träningsmatch där det blev förlust med hela 1-4 (0-1) mot den blivande division 2-konkurrenten Lilla Torg FF.

Överhuvudtaget var glädjeämnena få i IFK Malmö som för mindre än fem månader sedan spelade två nivåer högre upp än Lilla Torg.

– Självklart är det tråkigt att förlora, men det är när serien starten startar som det ska sitta och ska man se något positivt i övrigt är det att vi åtminstone försökte spela fotboll, konstaterade Jörgen Ohlsson, en inte alltför besviken tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Många nya spelare debuterade i "di gule" och detta, samtidigt som åtta namn stod på frånvarolistan, däribland ljumskskadade veteranen Jörgen Svensson, bidrog till att resultatet blev därefter.

Jörgen Ohlsson var därför inte heller helt förvånad över utgången.

– Vi måste givetvis utgå från vad vi har att tillgå och alla skador gjorde att vi fick ställa upp med ett väldigt ungt lag i den här matchen. Det syntes att vi hade ett orutinerat lag, spelade lite svårt och det straffade sig vid ett antal tillfällen.

Under hela matchen var det IFK Malmö som hade det största av bollinnehavet utan att för den sakens skull kunna komma igenom Lilla Torgs tunga försvar.

Lilla Torg var dessutom snabba i omställningarna och fyra gånger utmynnade dessa i mål. Magnus Holmberg, Seath Sandmark, Kalidou Diallo och Jonas Pantelidis, nätade för bortalaget innan en fri Blerim Mullici skulle få göra ett tröstmål för "di gule" i den 86:e minuten.

– Det är bara att konstatera att det fortfarande finns mycket att arbeta med, särskilt när det gäller de taktiska bitarna och försvarsspelet över hela planen. Vi fick dessa fyra mål i baken för att inte mittfältet jobbade hem ordentligt, sade Jörgen Ohlsson, som inte heller kunde glädja sig åt det offensiva spelet.

– Vi gjorde ett mål, men skapade inte särskilt mycket. Förutom målet var det något avslut i första halvlek och ett skott som Blerim Mullici sköt över från nära håll.

De flesta av spelarna i IFK Malmö kan prestera betydligt bättre än vad de visade mot Lilla Torg. En som dock gladde var testspelaren från Kulladals FF, Mustafa Arezoo, som kom in och såg riktigt pigg ut på högerbacken.

Jetullah Bahtiri, den testande mittfältaren från Trelleborgs FF, gjorde däremot inget större väsen av sig. Kameruanske anfallaren Nzams Bwene fick i sin tur bara göra ett inhopp på drygt sex minuter.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – André Birgersson, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, Karim El hage – Demokrat Maxhuni, Ali Burrniku, Elvir Biberic, Jetullah Bahtiri – Måns Sörensson, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Ahmedin Sudic (Robert Kjellin 46), Blerim Mullici (Dzevad Nezirevic 46), Edis Djugumovic (Demokrat Maxhuni 46), Marko Knezevic (Måns Sörensson 46), Mustafa Arezoo (Karim El hage 46), Toni Parlov (Anes Mravac 46), Nzams Bwene (Ali Burrniku 85), Marco Lindholm-Passanante (målvakt). 

Lilla Torg FF (4-4-2): Robin Armandt – Johan Olsson, Anders Holmberg, Irfan Mujevic, Mattias Hansson – Amjad El Goranie, Alen Hardaga, Viktor Borggren, Daniel Svensson – Magnus Holmberg, Kalidou Diallo. Avbytare: Jonas Pantelidis, Niklas Ljung, Noraollah Amiri, Seath Sandmark.