På lördagen är det dags för säsongens första tävlingsmatch för IFK Malmös P95. Då inleds öppningsomgången i distriktsmästerskapet och gästande Lunds BK står för motståndet.
 
Sent i torsdagskväll spelades en träningsmatch mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 duktiga P94:or, en match som "di gule" hängde med till dess att det återstod fem minuter av ordinarie tid. Märk väl att matchen spelades om 2 x 40 minuter, alltså tjugo minuter längre än vad pojkar födda 1995 är van vid.
 
Nu på lördag är det helt andra förutsättningar. Distriktsmästerskapet (DM) är något "gulingarna" har sett fram emot och att möta Lunds BK som man så snöpligt gick och förlorade i kvartsfinalen i Skånecupen, är något som ännu svider.
 
Självklart hoppas hemmalaget få igång samma fina spel som senast och att inställningen är av samma sort. Då kommer gästerna att få det tufft att "sno" poäng av hemmastarka IFK Malmö.

Laget har inte förlorat hemma i en tävlingsmatch sedan den 27 augusti 2008 vilket var i Malmömästerskapet mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 (2-3). I seriespelet har man inte alls förlorat sedan den 4 oktober 2007 – dagen före undertecknad tillträdde som ansvarig tränare.

 
Några tunga avbräck stör dock uppladdningen en aning, men med den enorma portionen av självförtroende laget nu sjuder av finns det inga större anledningar att oroa sig.
 
Saknas inför lördagens match i DM gör följande:Lukas Dahlström (bortrest), Nigel Jackman (knä), Nils Löfberg (bortrest), Patchicco Diallo (knä), Safet Besic (avstängd till och med 2009-03-19) och Edwin Adolfsson (förkyld) som testas matchdagen.
 
Matchen spelas på Malmö Stadions plan 10 (konstgräs) och IFK Malmö kommer att ha representanter från styrelsen på plats med tanke på de "oroligheter" som eventuellt kan förekomma i samband med Davis Cup-arrangemanget. Avspark är satt till 11.00 och samlingstiden är 10.15 (ombytta vid planen).
 
Truppen: Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Isak Listring, Joy Hossain, Oscar Hansson, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.