Inför Vanlöse IF – IFK Malmö

Två ganska bra matcher och två rent ut sagt dåliga. Så har det sett ut hittills för IFK Malmö som på lördagen åker över Öresundsbron för att spela årets femte träningsmatch där man möter den danska division 1-klubben Vanlöse IF.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Gröndal Centrets konstgräsplan.

Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Elvir Biberic, Karim El hage, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Ali Burrniku, mittfältaren som åkte ut för en grov förseelse i inomhusturneringen Skånecupen i början av året, är avstängd. Burrniku har fått sitt straff tidsbestämt till mellan den 6 och 26 mars, något som innebär att han missar de fyra närmaste matcherna.

Skyttekungen Måns Sörensson är bortrest och saknas i matchen mot Vanlöse IF. Han är dock tillbaka till måndagens träning och ska därmed vara aktuell för den nyligen insatta träningsmatchen på tisdag mot division 3-klubben FC Trelleborg.

En som förväntas göra årsdebut på lördagen är den talangfulle mittfältaren Tobias Rosenlind som fick hela höstsäsongen ifjol förstörd av en ljumskskada. Efter det har han haft ont i en häl, men ska nu åter vara redo för spel.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det är lätt att bara konstatera att vi spelade dåligt sist. Jag tror dock att det mest handlade om att vi hade tre matcher på en dryg vecka, var duktigt sega i benen och orkade därför inte heller riktigt med mentalt.

Vi vill i den här matchen kunna hitta tillbaka till det stabila försvarsspel som vi hade i de två tidigare matcherna och då kommer också offensiven snart att bli bättre. Börjar vi bara hitta mer rätt i positionerna tror jag nämligen att vi får se en hel del mål framöver.