Säkert avancemang för IFK Malmö

IFK Malmö behövde bara knappt två minuter för att spräcka nollan i Svenska Cupens kvalomgång borta mot division 4-klubben Sjöbo IF. Och när ”di gule” sedan spädde på med två mål till i den andra halvleken kunde man ta sig vidare med klara 3-0 (1-0).

Vi gjorde vad vi ska göra i en sådan här match. Det finns såklart många procent till att ta ut, men vi vann matchen med några mål och släppte inte till något bakåt, det var det viktigaste, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan i det första ordentliga gula anfallet, med inte ens två minuter gångna på klockan, kom också 1-0-målet. Anes Mravac, mittbackslånet från Malmö FF, mötte perfekt upp vid den bortre stolpen och nickade in en frispark från Ahmedin Sudic.

Trots gott om chanser att utöka skörden skulle nästa mål dröja till den 57:e minuten, Dzevad Nezirevic tog sig först förbi två man innan han avslutade säkert strax utanför straffområdet utan chans för veteranen i Sjöbo IF-målet, snart 46-årige Mats Larsson.

Nezirevic fastställde även slutresultatet till 3-0, på nytt från distans, strax innan han blev utbytt i den 71:e minuten.

– Det kändes stabilt och ganska lagom, även om vi nog borde ha satt något mål till på de chanserna vi skapade. Å andra sidan kunde även Sjöbo ha gjort mål i slutskedet av matchen, de var inte alls oävet, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Innermittfältarna Robinn Sander och Tobias Rosenlind gjorde, liksom mittbacksparet Anes Mravac-Robert Kjellin, en riktigt bra match.

Förutom att det var det var årets första tävlingsmatch var det även gräspremiär för IFK Malmö. Gräsplanen på Salsbjer, strax intill Sövdesjön några kilometer utanför Blentarp, var också klart godkänd.

– Riktigt gott att få känna på gräs.. Lite buligt var det allt, men med tanke på årstiden var det ändå en bra matta, betonade IFK-tränaren.

I nästa omgång får "di gule" möta division 1-laget Kristianstads FF. En match som spelas redan på lördag den 28 mars med avspark klockan 12:00 på Malmö Stadion plan 10.

– Det är bara en bra match att få så här med några veckor kvar till seriestarten, sade Jörgen Ohlsson.

STARTELVORNA

Sjöbo IF (4-5-1): Mats Larsson – Andreas Hansson, Hampus Persson (lk), Per Nilsson, Ola Persson – Andreas Nilsson, Rickard Strand, Dan Mårtensson, Gustav Andersson, Marcus Sjölin – Edin Sazic. Avbytare: Ted Andersson (Gustav Andersson 63), Christian Mårtensson (Andreas Nilsson 68), Andreas Göransson (Ola Persson 81), André Månsson, Ola Bengtsson.

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Demokrat Maxhuni, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, George Safi – Edis Djugumovic, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Marko Knezevic (Dzevad Nezirevic 71), Karim El hage (André Birgersson 79), Toni Parlov (Edis Djugumovic 83), Marco Lindholm-Passanante (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Sjöbo IF: Dan Mårtensson.

IFK Malmö: Anes Mravac.