IFK Malmö slog seriekonkurrent

Det rådde stor klasskillnad mellan IFK Malmö och den blivande seriekonkurrenten GIF Nike i en halvlek. Före pausvilan var dominansen påtaglig från "di gule" som också gick upp till 2-0, men som efter en mindre bra andra halvlek fick nöja sig med att vinna med uddamålet, 2-1.

– Starten var kanske lite för bra. Det går inte att slappna av bara för att man får 2-0 i ett tidigt skede av matchen, konstaterade IFK Malmö-tränaren Jörgen Ohlsson som på det stora hela ändå kunde vara nöjd med lagets insats.

IFK Malmö tog tag i taktpinnen direkt från start och ägde matchen fullständigt under den första halvleken där också de gula målchanserna avlöste varandra.

Dzevad Nezirevic behövde heller inte mer än drygt sju minuter för att göra 1-0. Den 19-årige IFK-anfallaren högg direkt på ett smart instick från Tobias Rosenlind och hade inga som helst problem med att sätta bollen i mål.

Efter drygt 33 minuters spel ökade Elvir Biberic på ledningen med en 25-metersfrispark som, efter att ha touchat båda stolparna, satt stenhårt i det bortre krysset.

– Vi gjorde precis det som vi har tränat på och spelade en mycket bra fotboll i den första halvleken, sade tränaren Jörgen Ohlsson.

– Det kändes stabilt i försvaret, killarna var hungriga på mitten och vi tog oss snabbt fram i anfallsspelet.

"Gulingarna" såg i det läget ut att gå mot en säker seger. Men istället slappnade man av och tillät GIF Nikes nyförvärv från Ystads IF, Joel Gunnarsson, att reducera i den 72:e minuten med ett skott som ställde den debuterande IFK-målvakten Dejan Garaca

– Tyvärr slog vi av på takten och bjöd in dem i matchen. Nike gjorde en bra andra halvlek och störde oss en del. Det får bli lite grann av en läxa att det inte går att slappna av bara för att man leder med 2-0, påpekade Jörgen Ohlsson.

Centrallinjen med mittbackarna Anes Mravac-Robert Kjellin, samt innermittfältarna Elvir Biberic-Robinn Sander, var de som utmärkte sig mest i "di gule".

Startelvan (4-4-2): Dejan Garaca – Mustafa Arezoo, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, George Safi – Tobias Rosenlind, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Marko Knezevic, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Edis Djugumovic (Demokrat Maxhuni 68), Blerim Mullici (Dzevad Nezirevic 73), Ali Burrniku, Toni Parlov, Festim Bytyqi (målvakt).