Inför IFK Malmö – IS Halmia

En enda match återstår för IFK Malmö innan seriepremiären och det är genrepet på annandag påsk mot IS Halmia, som tränas av den förre IFK-spelaren Peter Lindau. Han är i sin tur son till John Lindau, mångårig skyttekung och en riktig legendar i den gula tröjan.

Matchen, som har avspark klockan 12:30, spelas på Malmö Stadion.

Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Anes Mravac, Baris Hümmet, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Elvir Biberic, George Safi, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Toni Parlov.

Aktuellt: Det råder rena rama sjukstugan i IFK Malmö med mindre än en vecka kvar till seriepremiären mot Ljungby IF. Trots en trupp på hela 27 man kan "di gule" inte få ihop mer än 15 fullt friska spelare till måndagens genrep.

 
Nya på skadelistan är Jörgen Svensson, som precis har börjat träna igen efter sitt ljumskuppehåll och fick ett bakslag i form av en känning i framsidan av låret på söndagens träning, Dejan Garaca (ont i knäet) och Tobias Rosenlind (stukad fot). Ali Burrniku saknas på grund av sjukdom.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det märks att seriepremiären nu inte alls är långt borta. Vi har i veckan gjort våra första träningspass på gräs och även om planen ännu är lite ojämn, är det förstås en helt annan sak är konstgräset som vi har varit på under hela försäsongen.

 
Innan det är dags för premiär har vi dock först ett genrep framför oss mot IS Halmia. Ett Halmia som tidigare den här veckan åkte ut i Svenska Cupen mot Kristianstads FF, samma Kristianstad som vi förlorade mot och det ska därför bli intressant att se vad vi får för resultat imorgon.

Om vi bortser från resultatet, som självklart är en viktig del i det hela, hoppas vi kunna bygga vidare på det fina spelet från första halvlek mot GIF Nike. Vi vill gärna få igång spelvändningarna och sedan fortsätta att vara stabila i försvaret. Inte tumma på spelet som senast, utan jobba hårt i 90 minuter