Oavgjort genrep för IFK Malmö

En ordentlig genomkörare. Det var slutsatsen i division 2-klubben IFK Malmö efter annandag påsks oavgjorda genrep, 1-1 (0-0), mot IS Halmia. Ett Halmia som kom med den förre IFK-spelaren Peter Lindau som spelande tränare.

Fem dagar före seriepremiären mot Ljungby IF kunde "di gules" tränare Jörgen Ohlsson glädja sig åt såväl det egna spelet som den lite överraskande karaktär som måndagens genrep inne på Malmö Stadion bjöd på.

– Det var mer likt en tävlings- än en träningsmatch, och det hade jag inte riktigt väntat mig. Vi fick oss en ordentlig genomkörare och fick verkligen slita hårt, konstaterade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Ett faktum som han dock knappast hade någonting emot. Och ett oavgjort resultat kändes också helt okej att få med sig inför premiären.

– Vi kunde kanske ha gjort något mål till, men det var viktigare att få känna att spelet är ungefär på den nivån som vi vill ha det. Det märks att premiären nu är nära.

En offensivt lite mindre bra första halvlek, där Halmia fick ha initiativet och äga mycket boll utan att för den sakens skull komma till särskilt många målchanser, följdes upp av en betydligt bättre andra halvlek från IFK Malmös sida.

"Gulingarna" oroade ständigt med sina snabba omställningar och i den 59:e minuten tog man även ledningen. Baris Hümmet, som bara hade varit på planen sedan halvtid, slog en öppnande passning till Dzevad Nezirevic som vände om och välplacerat satte 1-0.

Mot slutet av matchen tröttnade IFK Malmö alltmer och i den 73:e minuten kom också Halmias kvittering då Christoffer Andersson, helt omarkerat, fick stå och skjuta in bollen bakom Marco Lindholm-Passanante i IFK-målet.

– Starten, eller rättare sagt första halvtimmen i andra halvlek var riktigt bra från vår sida, med de spelvändningarna som vi hade pratat om på förhand och ett stabilt försvarsspel, därefter tröt dock tyvärr orken, sade Jörgen Ohlsson.

Men det fanns det förstås flera anledningar till.

– Planen är större och tyngre, det gör mycket, förklarade Jörgen Ohlsson.

Vad i spelet ska ni försöka förbättra inför premiären?

– Det är mer taktiska bitar som vi ska vi kika på i veckan, inget drastiskt.

En spelare som övertygade i IFK Malmö var anfallaren Blerim Mullici. 22-årige Mullici var pigg i 90 minuter, rullade bollen i stolpen efter en 30-meterslöpning och blev förmodligen också bestulen på en straff när han fälldes i början på den andra halvleken.

Matchen var inte särskilt många minuter gammal då IFK:s vänsterback George Safi skallade ihop med en motståndare. Safi fick ett rejält sår i huvudet, behövde plåstras om och tvingades därför att omedelbart bryta matchen. Han ersattes av Toni Parlov.

Startelvan (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Mustafa Arezoo, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, George Safi – Edis Djugumovic, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Dzevad Nezirevic, Blerim Mullici. Avbytare: Toni Parlov (George Safi 8), Baris Hümmet (Edis Djugumovic 46), Marko Knezevic (Dzevad Nezirevic 67), Festim Bytyqi (målvakt).