Inför Södertvåan – Övergångarna

Ifkmalmo.com har under försäsongen bevakat vad som har hänt på transfermarknaden gällande klubbarna i division 2 Södra Götaland. På lördag är det seriepremiär och därför är det dags för oss att sätta punkt med en totalsammanställning över övergångarna.

OBS! Om vi har missat några klara övergångar, mejla då till undertecknad på michael.lindholm@ifkmalmo.com.

GIF Nike

Nyförvärv: Charlie Hägg (Asmundtorps IF), Christoffer Zachrisson (Asmundtorps IF), Edin Sazic (HÅFF), Henrik Arvidsson (Härslövs IK), Hugo Gustavsson (Asmundtorps IF), Joel Gunnarsson (Ystads IF), Noah From (IK Sirius), Rasmus Andersson (Asmundtorps IF).

Förluster: Andreas Georgson (FC Rosengård), Conny Svensson (BK Näset), Durim Osaj (klubb ej klar), Edin Sazic (Sjöbo IF), Jens Nilsson (Lunds BK), Marino Mouras (FBK Balkan), Martin Mustelin (Bjärreds IF).

Tränare: Richard Ohlqvist (fjärde året).

Kommentar: Edin Sazic var spelklar för GIF Nike, men hann aldrig spela några matcher innan han gick över till Sjöbo IF.

Höllvikens GIF

Nyförvärv: Alexander Ekström (IFK Klagshamn), Björn Larsson (IFK Klagshamn), Daniel Levin (Knivsta IK), Johan Falkesäter (Helsingborgs IF), John Bergqvist (collegefotboll i USA), Christopher Enarsson (Malmö FF), Kurosh Lashkari (Trelleborgs FF Tipselit),  Samir Diaz Emanuelsson (Oxie IF), Serkan Yalcin (Svedala IF/Lunds BK).

Förluster: Adriano Kalisiak (Trelleborgs FF Tipselit), Asim Berber (IFK Simrishamn), Bekim Ismajli (IF Limhamn Bunkeflo 2007), Björn Ekroth (MF Pelister), Christoffer Tapper Holter (Landskrona BoIS), Robin Nylén (lån, BK Näset), Wellington Andersson (klubb ej klar).

Tränare: Tommy Hansson (första året).


IFK Hässleholm

Nyförvärv: May Mahlangu (Helsingborgs IF).

Förluster: Peter Eriksson (FC Rosengård).

Tränare: Daniel Nilsson.

IFK Klagshamn

Nyförvärv: Jens Nordström (IF Limhamn Bunkeflo 2007), Luis da Silva (Anderslövs BoIK), Niklas Hammer (IF Limhamn Bunkeflo 2007 U21), Patrik Eklund (IF Limhamn Bunkeflo 2007), Richard Rosdahl (Lilla Torg FF), Viktor Magnusson (IF Limhamn Bunkeflo 2007 U21).

Förluster: Abdul Semwanga-Nyende (Höörs IS), Alexander Ekström (Höllvikens GIF), Björn Larsson (Höllvikens GIF), Elbasan Avdyli (MF Pelister), Henrik Andersson (BK Flagg), Niclas Jeppson (Bunkeflo FF).

Tränare: Stefan Christoffersson (tredje året).

 
IFK Malmö
 
Nyförvärv: André Birgersson (Sjöbo IF), Anes Mravac (lån, Malmö FF), Baris Hümmet (lån, Malmö FF Tipselit), Carl Philip Brandgård (studier i England), Dejan Garaca (lån, Malmö FF), Elvir Biberic (Malmö FF Tipselit), Erdin Demir (lån, Malmö FF Tipselit), Hans Mattisson (Dalby GIF), Mak Dzonlagic (lån, Malmö FF Tipselit), Marco Lindholm-Passanante (Högaborgs BK), Marko Knezevic (Höllvikens GIF), Niklas Hansson (lån, Malmö FF), Robinn Sander (IF Lödde)

Förluster:Carl Philip Brandgård (studier i England), Dan Mårtensson (Sjöbo IF), Daniel Jovanovic (Trelleborgs FF), Ivan Milosevic (FBK Balkan), Joakim Persson (Lunds BK), Joakim Svensson (Tomelilla IF), Magnus Bönnemark (IFK Trelleborg), Magnus Ringdahl (slutar), Martin Abrahamsson (slutar), Måns Sörensson (tar timeout), Robin Nilsson (återvänder efter lån, Malmö FF), Srdjan Remetic (FBK Balkan), Tobias Liljewall (Hyllie IK), Zoran Jovanovic (Trelleborgs FF).

 
Tränare: Jörgen Ohlsson (första året).

Kommentar: Carl Philip Brandgård lämnade under sina studier aldrig formellt IFK Malmö för någon annan klubb och i början av april visade det sig att han trots allt kan spela större delen av säsongen.

Ifö Bromölla IF

Nyförvärv: Berat Gjyrevci (VMA IK), Daniel Lundin (Mjällby AIF), Jacob Lennartsson (Mjällby AIF).

Förluster: Jonas Andersson (slutar).

Tränare: Mats Andersson (fjärde året).

 
Karlskrona AIF

Nyförvärv: Anton Dahlström (Lyckeby GoIF), Besart Hasani (Saxemara IF), Besim Shulemaja (Sölvesborgs GoIF), Erik Petersson (Lyckeby GoIF).

Förluster: Alexis Mitrovgenis (klubb ej klar), Besim Shulemaja (Nybro IF), Carl Sahlén (klubb ej klar), Johan Göransson (Lindsdals IF), Johan Sandgren (klubb ej klar), Karn Duggal (Lyckeby GoIF), Labinot Kelmendi (IF Brommapojkarna), Martin Sevestedt (slutar), Ola Otfors (klubb ej klar).

Tränare: Peter Ketzenius (första året).

Lilla Torg FF

Nyförvärv: Alen Hardaga (Laholms FK), Besart Zejnullahu (Rörsjöstaden IF), Irfan Mujevic (NK Croatia), Johan Olsson (IF Limhamn Bunkeflo 2007), Kalidou Diallo (Gislövsdals IK), Magnus Holmberg (Oxie IF), Noraollah Amiri (Rörsjöstaden IF), Seath Sandmark (BK Olympic), Tom Johansson (Eriksfälts FF).

Förluster: Ayhan Garip (BK Olympic), Johan Berglund (BK Näset), Mattias Klint (FC Möllan), Richard Rosdahl (IFK Klagshamn).

Tränare: Rickard Nordström (sjätte året).

 
Lindsdals IF
 
Nyförvärv: Johan Göransson (Karlskrona AIF), Johan Leandersson (Läckeby GoIF), Kim Jensen (Kalmar FF Tipselit), Pontus Dorch (Kalmar FF Tipselit), Teo Larsson (Kalmar FF Tipselit).

Förluster: Adam Aurén (Kalmar AIK), Andreas Melker (IK Sleipner), Johan Israelsson (IF Limhamn Bunkeflo 2007), Martin Bergwall (Kalmar Södra IF), Mattias Fischman (klubb ej klar), Michael Gustafsson (Kalmar AIK).

Tränare: Ola Petersson (tredje året).

 
Ljungby IF
 
Nyförvärv: Axel Sandquist (Ryssby IF), Fredrik Karlsson (Ryssby IF), Jakob Skarp (Kristianstads FF), Linus Nilsson (Agunnaryds IF), Tobias Linnell (KF Omen FK).

Förluster: Joshua Glans (Kånna IF), Nicklas Lööv (IS Halmia), Patrik Sjöblom (Hinneryds IF), Pontus Johansson (Tenhults IF).

Tränare: Dragan Culibrk (första året).

 
Lunds BK

Nyförvärv: Björn Ohlsson (Orrefors IF), Blerim Hajra (Eslövs BK), Fredrik Jönsson (Malmö Anadolu BI), Jens Nilsson (GIF Nike), Jetullah Bahtiri (Trelleborgs FF), Joakim Persson (Malmö FF/IFK Malmö), Johan Isgren (Ramlösa Södra FF).

Förluster: Alexander Steen (Höörs IS), Anders Friberg (Borstahusens BK), Calle Berglund (klubb ej klar), Fredrik Aronsson (Hörja IF), Johan Blomberg (Ängelholms FF), Serkan Yalcin (Höllvikens GIF).

Tränare: Jack Jensen (fjärde året).

 
Nybro IF
 
Nyförvärv: Besim Shulemaja (Karlskrona AIF), David Gustafsson (Emmaboda IS), Mattias Evestål (Emmaboda IS), Mikael Thorén (Myresjö IF), Samuel Häggbring (Emmaboda IS), Zoran Cipra (Emmaboda IS).

Förluster: Arsim Hasani (Växjö Norra IF), Christoffer Fust (studier i Uppsala), Daniel Serell (Alstermo IF), Gustav Bohman (Madesjö IF), Joel Allansson (IFK Göteborg), Joel Edvinsson (Madesjö IF), Jonas Karlsson (Tvärskog), Oscar Karlsson (slutar), Pontus Nilsson (Emmaboda IS), Tom Karlsson (Färjestadens GoIF), Viktor Crantz (Madesjö IF), Zoran Cipra (Johansfors IF).

Tränare: Mikael Andersson (andra året).

Kommentar: Zoran Cipra presenterades som nyförvärv från Emmaboda IS, men blev inte långvarig i klubben och representerar nu Johansfors IF.