Uselt var bara förnamnet vad gäller spelet när IFK Malmös P95 i onsdags uddamålsvann premiären i P14 Skåne grupp A1 mot Hyllie IK. Men faktum är att det var ännu sämre i söndagens tidiga seriefinal där IF Limhamn Bunkeflo 2007 inte behövde ta ut sig nämnvärt för att vinna med 4-0 (2-0).

– Besvikelsen är enorm. Inte blev det heller bättre efter slutsignalen när det visade sig att några spelare fullständigt saknar självkritik och ansvar, sade Thomas Green, tränare för IFK Malmös P96, till ifkmalmo.com.

Redan efter drygt två minuters spel hade Nils Löfberg i IFK-målet fått släppa två bollar förbi sig och det innebar att matchen i princip redan var avgjord.

Thomas Green var bedrövad över lagets insats, eller snarare brist på insats.

– Matchen var i stort sett över innan den ens hade börjat. Hela backlinjen sov på de två första långbollarna och 0-2 var lika effektivt som det var billigt. Om fler hade hållit sig till taktiken hade vi kunnat bjuda på bättre motstånd.

"Gulingarna" fick sedan en utmärkt chans att reducera när domaren Maximilian Ekman blåste straff i den 21:e minuten. Safet Besic försökte sig på att placera in bollen, men bortalagets målvakt svarade för en strålande räddning.

– Kanske hade det blivit match om vi hade satt straffen, funderade IFK-tränaren. Samtidigt vann vi ytterst få närkamper och nästan inga andrabollar. Limhamn Bunkeflo var mycket bättre, kvickare och hungrigare, medan vi visade prov på dålig inställning och divalater.

Under hela den andra halvleken hade "di gule" ett stort bollinnehav utan att få någon utdelning. IF Limhamn Bunkeflo 2007 valde att ligga på kontring och med kvarten kvar att spela kunde man definitivt stänga matchen med att göra 3-0 som även blev 4-0 innan slutsignalen.

Efter matchen åkte de gula spelarna på en rejäl utskällning av tränarna Thomas Green och Rickard Bjelk.

– Räkna kallt med att det blir flera förändringar till nästa vecka. Några kommer att förpassas till bänken och några måste stå över nästkommande match, konstaterade Thomas Green.

– Det är viktigt för våra så kallade divor att lära sig ödmjukhet och att ingen, absolut ingen är större än laget. Man kan spela stor fotboll utan både stjärnor och divor. Laget går alltid först och det kommer vi att visa redan i nästa match.

Få spelare i IFK Malmö var det som överhuvudtaget nådde upp till godkänt. Blott två spelare fick plusbetyg – mittfältaren Tugay Yildirim och anfallaren Stefan Vagic.

– Stefan gjorde ett fint arbete med att stoppa deras "nummer 10" från att fördela bollarna, berömde Thomas Green.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils LöfbergLukas Dahlström, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Christian Addo –Dardan Behrami, Joy Hossain, Adam Nordkvist – Samim Saadat, Stefan Vagic, Dino Mesic. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Astrit Brahimi, Erik Cikaric, Safet Besic, Tugay Yildirim.

Matchens lirare: Stefan Vagic & Tugay Yildirim.