IFK Malmös U21-lag var på väg mot en storseger i sin första match i reservlagsserien division 1 Elit. Men efter 3-0 tog det stopp för "di gule" som dock kunde hålla undan och besegra Kristianstads FF med uddamålet, 3-2 (1-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag:

Vi har valt att inrikta oss på att spela en attraktiv och konstruktiv anfallsfotboll. Och många gånger kan det se lite naivt ut i och med att vi kommer att spela lite väl mycket i sidled, men efter en timmes spel idag hade vi 3-0 och 80 procent av bollinnehavet.

Egentligen hade vi behövt rätta till en del vinklar i passningsspelet och hitta andra kombinationer som utsätter laget för mindre fara. Det är något som andra lag kan rätta till på träningarna, men vi är ett U21-lag och har det därför naturligt svårare på den punkten.

Något som är oerhört positivt är att lagandan och humöret var på topp hos samtliga spelare i IFK Malmö. Det var längesedan som man kunde se den glädjen och respekten som fanns mellan spelarna på planen.

Hade det inte heller varit för utvisningen, som kom efter en timmes spel, är jag övertygad om att resultatet hade stått sig, men i och med den blev det komplikationer.

Vi har haft lite tid till förberedelser och det var därför helt naturligt att vissa spelare blev trötta, samt hade svårt att hitta tajmningen.

En sak som är viktig att framhäva inför fortsättningen är att alla i U21-truppen kommer att få spela och att vi därför kommer att gå runt på mycket folk i de här matcherna. Spelarna är så pass jämna att det lär variera en hel del från vecka till vecka.

Ett par träningspass väntar nu inför Lunds BK-matchen där vi också får tillgång till några nya spelare som blir spelklara senare i den här veckan.

Startelvan (4-5-1): Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Daniel Weclewicz (lk), Toni Parlov, Roland Levay – Demokrat Maxhuni, Milos Nikolic, Mateo Mandic, Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Marko Knezevic. Avbytare: Erol Ali (Milos Nikolic 46), Mario Djordjevic (Roland Levay 55), Mattias Olsson (Daniel Weclewicz 55), Omar Aouida (Mateo Mandic 60), Andreas Omidfar Kiriazidis (Edis Djugumovic 65).