Två tappade poäng – eller om man så vill en räddad poäng. IFK Malmö hade flera lägen att avgöra, men kunde också ha förlorat lördagens Malmöderby i division 2 Södra Götaland mot Lilla Torg FF som rättvist slutade med delad pott, 1-1 (0-0).

Ynka två poäng på tre spelade matcher i Södertvåan är förstås ett alldeles för klent facit för ett tippat topplag. Men det var inte den skrala poängutdelningen, utan snarare de positiva bitarna som kom att dominera eftersnacket.

– Det går framåt på många sätt och i första halvlek tycker jag att vi spelade en okej fotboll. Vi visade en hel del intentioner och det tyder på att formen är på väg, konstaterade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Inte heller det oavgjorda resultatet hade han några direkta synpunkter på.

– Rättvist. Spelet kändes rätt jämnt, även om vi nog kom till någon mer chans än vad Lilla Torg gjorde

Före pausvilan var det en viss fördel för IFK Malmö som dock inte precis bjöd på någon kavalkad av heta målchanser.

– Vi hittade ett okej spel, men slog bort en del passningar. Spelarna hade för bråttom och många gånger slog de dem rätt över sidlinjen. Det enda som det handlar om är koncentration, sade Jörgen Ohlsson.

Den andra akten kunde inte ha fått en bättre start för "di gule" än när Robinn Sander, som den här gången spelade på topp, gjorde 1-0 i den 50:e minuten. Mustafa Arezoo slog ett inlägg från höger fram till Sander som via stolpen kunde nickskarva bollen i mål.

Lilla Torg FF hade ett stort bollinnehav efter pausen och kvitteringen i den 63:e minuten kom logiskt. Jonas Pantelidis, som har spelat ungdomsfotboll i IFK Malmö, fick på en riktig kalasträff då han från distans lobbade i mål över den chanslöse IFK-målvakten Dejan Garaca.

– Lobben satt högt och det var ingenting för Dejan att göra på det målet. Någon utespelare borde däremot ha pressat i skottögonblicket, tyckte IFK-tränaren.

Lagen hade varsin träff i målställningen, Lilla Torg en nick i ribban strax efter 1-0-målet och IFK Malmö ett inlägg i stolpen av Blerim Mullici. På stolpträffen blev det dessutom en retur som gav Demokrat Maxhuni chansen att raka in 2-1-målet i den 74:e minuten. Men Maxhuni träffade inte bollen.

– Tajmning, han hade precis kommit in och det gjorde det hela ännu svårare, påpekade Jörgen Ohlsson.

– Men samtidigt kändes 1-1 typiskt för matchen. Det var mer hawaibetonat, med spel fram och tillbaka, under den andra halvleken.

Mittbackarna Robert Kjellin och Anes Mravac var de som gjorde bäst ifrån sig i IFK Malmö.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Mak Dzonlagic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Erdin Demir, George Safi – Robinn Sander, Blerim Mullici. Avbytare: Demokrat Maxhuni (Mustafa Arezoo 72), Ahmedin Sudic (Mak Dzonlagic 78), Ali Burrniku (Erdin Demir 87), Dzevad Nezirevic, Festim Bytyqi (målvakt):

Lilla Torg FF (4-4-2): Robin Armandt Stenberg – Johan Olsson, Karl Corneliusson, Anders Holmberg (lk), Mattias Hansson – Amjad El Goranie, Viktor Borggren, Daniel Svensson, Alen Hardaga – Kalidou Diallo, Seath Sandmark. Avbytare: Jonas Pantelidis (Amjad El Goranie 46), Noraollah Amiri (Alen Hardaga 46), Kim Marmberg (Seath Sandmark 68), Besart Zejnullahu, Irfan Mujevic.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Anes Mravac.

Lilla Torg FF: Mattias Hansson.