Tre matcher inom loppet av bara sju dagar är verkligheten den kommande veckan för IFK Malmös U21-lag. Först ut på programmet är måndagens bortamatch i reservlagsserien division 1 Elit mot det förväntade topplaget Lunds BK.

Matchen, som har avspark klockan 19:00, spelas på Klostergårdens IP.
 
Truppen: Festim Bytyqi – Ali Burrniku, Andreas Omidfar Kiriazidis, Baris Hümmet, Daniel Weclewicz, Dzevad Nezirevic, Emmanuel Frimpong, Erol Ali, Mario Djordjevic, Mattias Olsson, Milos Nikolic, Mirza Dizdarevic, Omar Aouida, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag: Vi har tre matcher den här veckan, har alla spelare tillgängliga och de som av olika anledningar inte är med redan mot Lunds BK kommer istället att få spela på onsdag i senior-DM. Och rotationen gör vi helt och hållet för att inte slita på spelarna.

Givetvis är det sedan så att vi i längden hoppas få fram en tydlig stomme av kvalitativa spelare som får kontinuitet i U21-laget. Därefter får vi, för att fylla upp truppen, rotera på resterande spelare som är runtomkring denna stomme.

Jag ser två möjliga scenarion för de som får rotera mycket, antingen att de nöjer sig med det, eller att de inte gör det och ser till att prestera tillräckligt bra för att framöver kunna ingå i stommen.  På så sätt hoppas jag på att kunna skärpa konkurrensen, samt undviker att slita ut spelarna.

Det kommer därför att krävas en oerhört stor dos av mental styrka för samtliga spelare att leva i den här hårda konkurrenssituationen.

Måndagens match mot Lunds BK kommer att bli en annorlunda match jämfört med den mot Kristianstads FF. LBK spelar generellt 4-4-2 med ett högt försvarsspel där de i några sekvenser av sitt anfallsspel använder sig av triangelkombinationer till forwards.

Vi kommer att tillämpa vår fotbollsfilosofi, gå ut och attackera så mycket som möjligt och använda oss av de svaga punkterna som jag vet att de har, men som jag inte vill offentliggöra här.

Samtidigt är vi mycket väl medvetna att om Lunds BK återigen vill vinna serien måste de gå segrande ur den här hemmamatchen. Gör de inte det är deras chans väldigt liten i och med att Malmö City FC har öppnat serien så pass starkt.

Själva kommer vi till Lund med stora förväntningar, men pressen på att lyckas ligger helt klart hos dem.