IFK Malmös U21-lag imponerade stort då man vann måndagens bortamatch i reservlagsserien division 1 Elit mot Lunds BK med uddamålet 1-0 (0-0). För ”di gule” var det den andra segern på lika många spelade matcher i serien.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag:

Det var precis som jag hade förutspått inför matchen. Lunds BK kände sig tvunget att vinna för att ha en fortsatt chans att ta hem serien och ställde därför upp med ett oerhört starkt lag innehållande en hel del spelare från A-laget. Så självklart skulle de ha vunnit.

Lunds BK fick dock möta ett väldigt motiverat och entusiasmerat IFK Malmö i en match som kom att bli riktigt jämn. Det bjöds inte på speciellt många målchanser, utan båda lagen var duktiga på att krympa ytor och utgången var oviss in i det sista.

Enstaka misstag avgör ofta sådana här matcher och så blev även fallet den här gången då Omar Aouida satte matchens enda mål i den 85:e minuten.

Milos Nikolic fick oturligt utgå på grund av en skada och det är bara att hoppas på att han kan vara tillbaka så snart som möjligt. Det samma gäller Daniel Weclewicz, vår lagkapten, som var en riktig gigant i den här matchen.

Startelvan (4-3-3): Festim Bytyqi – Mattias Olsson, Toni Parlov, Daniel Weclewicz (lk), Mirza Dizdarevic – Emmanuel Frimpong, Tobias Rosenlind, Ali Burrniku – Baris Hümmet, Dzevad Nezirevic, Milos Nikolic. Avbytare: Andreas Omidfar Kiriazidis (Mattias Olsson 46), Omar Aouida (Dzevad Nezirevic 46), Erol Ali (Milos Nikolic 50), Mario Djordjevic (Tobias Rosenlind 50).