Inför Bosniska FK Behar – IFK Malmö

Två spelare. Det är allt som IFK Malmö, som i övrigt kommer med U21-laget, har med sig från A-truppen till onsdagens sextondelsfinal i senior-DM borta mot division 6-klubben Bosniska FK Behar.
 
Matchen, som har avspark klockan 18:45, spelas på Vångavallen plan B.

Truppen:
Daniel Weclewicz – Ahmedin Sudic, Andreas Omidfar Kiriazidis, Emmanuel Frimpong, Leutrim Sadiku, Mario Djordjevic, Mateo Mandic, Mattias Olsson, Mirza Dizdarevic, Omar Aouida, Roland Levay, Toni Parlov.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag: Den största anledningen till att vi har presterat bra är att vi egentligen har alla förutsättningar för att misslyckas, med varken bra träningstider eller något bra upplägg under försäsongen. Det har gjort oss jäkligt starka.

 
Nu är det också andra gången som det har strulat till sig med A-lagsmålvakterna och sådana saker gör bara U21-laget ännu starkare. Allt som händer runtomkring föreningen är bidragande faktorer i en grupp och så länge vi har folk att tillgå, samt en god sammanhållning är det bara att tacka och ta emot.

Kvällens match är inte heller någon vanlig fotbollsmatch. Vi möter ett lag som representerar, men också försvarar en kulturell grupp som har väldigt starka rötter och en sådan här match spelar de för en hel kultur. Den kulturen är det bosniska arvet som idag lever i Sverige.