För tredje gången i år tappade IFK Malmö en ledning i Södertvåan när man förlorade lördagens bortamatch mot seriefavoriten Lunds BK med 1-3 (1-2). Men det var å andra sidan inget att säga någonting om sett till hur matchen gestaltade sig.

– Vi slet hårt och försökte verkligen, fast räckte i det långa loppet inte riktigt till mot Lunds BK. De var starkare i de avgörande situationerna, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Lördagens nollpoängare innebar också att "di gule" efter fyra spelade omgångar fortfarande inte har noterats för mer än två poäng.

Och det av ett tippat topplag.

– Det är självklart att man hade önskat att man hade haft tolv poäng istället. Men det är bara att kämpa vidare, vändningen kommer att komma, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Debutanten Pontus Jansson gav "di gule" ledningen då han effektivt utnyttjade ett friläge i den 28:e minuten. Han fick bollen av den andre dagsfärske nykomlingen, anfallskollegan Alex Nilsson, sprang sig fri och kunde enkelt bredsida förbi Otto Martler i LBK-målet.

Det var då den 18-årige anfallaren Admir Osmancevic klev in i bilden på allvar och vände på matchen till Lunds BK:s fördel.

I den 35:e minuten skickade han, ur snäv vinkel, bollen rätt upp i krysset efter en framspelning av Philip Svensson. Tio minuter senare var det han som kom runt på kanten och friställde den notoriske målskytten Fredrik Karlsson.

IFK Malmö-försvaret hade båda gångerna fått för sig att bollen var ute ur spel och blev helt ställt. I samband med 1-2-målet var det rena autostradan efter att de för dagen vitklädda "malmögulingarna" tappat bollen redan vid mittplan.

– Det bevisade bara att man aldrig kan slappna av och tro att bollen är död förrän den verkligen är det, betonade Jörgen Ohlsson, som på det stora hela ändå var nöjd med den första halvleken.

– Snöpligt med de två baklängesmålen, men annars var vi nästan det bästa laget och spelmässigt kan man säga att det var ytterligare ett steg i rätt riktning.

Ett enda kvitteringsläge lyckades IFK Malmö åstadkomma i den andra halvleken. Elvir Biberic var dock inte alls långt borta på den frispark som träffade kryssribban.

Lunds BK skapade däremot gott om målchanser och i den 81:e minuten kom också 3-1-målet. Mak Dzonlagic drog ner Johan Isgren och domaren Niklas Olsson pekade på straffpunkten. Fredrik Karlsson klev sedan fram och iskallt satte bollen högt till vänster.

Straffen var dock inte korrekt dömd om man får tro IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

– Den kändes riktigt billig. Han dömde inte för sådana lägen ute på planen och hade vi fått en motsvarande straff är det nästan så att man inte hade velat ta emot den.

Samtidigt var det inte straffen som avgjorde matchen. Den andra halvleken var riktigt blek ur IFK-ögon sett och Lunds BK hade full kontroll på händelserna.

– Det är aldrig lätt att kämpa i underläge och det blev mycket jagande efter boll.

De debuterande MFF-lånen Pontus Jansson och Alex Nilsson kan man säkert få stor nytta av framöver.

Särskilt Pontus Janssons insats gladde.

– Han var bra i bollmottagningen och gjorde dessutom mål, berömde Jörgen Ohlsson.

STARTELVORNA

Lunds BK (4-4-2): Otto Martler – Ruben Grönevik, Fredrik Jönsson, Marcus Westerlund, Martin Rudolfsson – Henrik Danielsson, Robin Andersson, Joakim Persson, Philip Svensson – Fredrik Karlsson (lk), Admir Osmancevic. Avbytare: Carl Berglund (Marcus Westerlund 32), Robin Oddmo (Henrik Danielsson 69), Johan Isgren (Admir Osmancevic 76), Fritiof Björkén, Fredrik Landén (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Mak Dzonlagic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Erdin Demir, George Safi – Pontus Jansson, Alex Nilsson. Avbytare: Blerim Mullici (George Safi 64), Robinn Sander (Erdin Demir 71), Baris Hümmet (Demokrat Maxhuni 82), Ahmedin Sudic, Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Lunds BK: Admir Osmancevic.

IFK Malmö: Pontus Jansson