På lördag den 9 maj klockan 15:00 är det avspark mellan Lunds BK och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränaren Jörgen Ohlsson? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om i läget i "di gule".

Matchen spelas på Klostergårdens IP.

Startelvan (4-4-2):
Dejan Garaca – Mak Dzonlagic, Robert Kjellin, Anes Mravac, André Birgersson – Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Erdin Demir, George Safi – Pontus Jansson, Alex Nilsson. Avbytare: Ahmedin Sudic, Baris Hümmet, Blerim Mullici, Robinn Sander, Festim Bytyqi (målvakt).

Aktuellt: De två senaste MFF-lånen, anfallarna Pontus Jansson och Alex Nilsson, blev spelklara i veckan och går direkt in i den gula startelvan. Det innebär att det blir ett helt nytt anfallspar då såväl Blerim Mullici som Robinn Sander förpassas till avbytarbänken.

På mittfältet görs det också en ändring. Demokrat Maxhuni, som gjorde ett piggt inhopp senast mot Lilla Torg FF, tar platsen till höger på mittfältet istället för Mustafa Arezoo som inte ens återfinns bland de 16 uttagna spelarna.


Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Lunds BK är favorit till att vinna serien och har heller ännu inte åkt på någon förlust. Ett bra lag är det alltid roligt att möta och det ska bli intressant att se vad vi kan prestera i en sådan här match där killarna kommer extra taggade.

Vi har för egen del spelat bättre för varje match. Även matchen mot Höllvikens GIF, där vi fick en spelare utvisad, var ett steg i rätt riktning och mot Lilla Torg hade vi flera chanser att avgöra.

Om vi kan ta ett litet kliv till känns det som att vi kan göra det riktigt jobbigt för Lunds BK. Det är självklart att de bär ett visst favoritskap, men vi ska i varje fall jobba hårt för att de inte ska kunna få någon promenadseger.