På lördag är det dags för ännu en match i serien och denna gång är det Kulladals FF som står för motståndet. IFK Malmös P95 hade en uppvisningsmatch i onsdags i cupen (MM) och hoppas på att spelet är lika snabbt och underhållande som senast.

"Di gule" spelade som sagt en strålande fotboll senast mot Heleneholms SK i Malmömästerskapet och vann med klara 5-1 (4-0) på bortaplan. Andra halvleken spelade "gulingarna" bara av och visade stundtals upp det fina spel som laget bjöd åskådarna på under den första halvleken.

Nu måste IFK Malmö visa att man kan fortsätta hålla en hög nivå och spela bra fotboll under matchens samtliga minuter, och inte bara i inledningen eller enbart i den första halvleken.

På de två senaste matcherna har laget en målskillnad på 11-2 och kan man bara se till att visa samma fina defensiv och offensiv som på sistone kommer målen framåt garanterat att trilla in.

 
Laget har visat fin form, både på match och på träning. Många spelare har äntligen förstått kollektivets (gruppens) dynamik och betydelse och genom att använda slagkraften i ett helt lag kan också den enskilde spelaren ges utrymme att glänsa.

Några spelare dras med skador och förutom det är den en i närmast frisk spelartrupp att välja från. Detta innebär att exempelvis Oscar Hansson vilar och ger utrymme för Astrit Brahimi som stått över de tre senaste matcherna.

Om en vecka spelar "di gule" i Åshöjden Cup – något som ledarna ser som en slags träningsturnering – där samtliga spelare kan och ska ges speltid, även de som återvänt från skadeuppehåll.

På lördag är det dags att åter visa styrkan i IFK:s fina lagspel. Passningsspelet blir lagets främsta anfallsvapen och kan ”gulingarna” löpa som de gjort den senaste tiden, tänka fotboll och skapa det höga tempo de bemästrar så kan tillställningen på lördag blir riktigt underhållande.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 12.00. Laget samlas i omklädningsrummet klockan 10.40.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Astrit Brahimi, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.