Det tog fem matcher innan topptippade IFK Malmö fick jubla för första gången i Södertvåan. Och när väl den första segern kom såg man också till att den blev rejäl, klara 3-0 (1-0) hemma mot Ifö Bromölla IF.
– Skönt, det var verkligen på tiden, tyckte tränaren Jörgen Ohlsson.

Samtidigt var det en trepoängare som satt oerhört hårt inne. Först i slutminuterna kunde "di gule", med två snabba mål, definitivt se till att sänka Bromölla som med rätt marginaler hade fått en poäng med sig hem från Malmö Stadion.

– Det känns gott att få en seger och att dessutom ha lite flyt för en gångs skull. Marginalerna är små och det kunde ha slutat oavgjort, även om jag personligen tycker att vi vann välförtjänt sett till klara målchanser, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Ifö Bromölla IF var inte alls oävet, hade mycket boll och fram till den sista tredjedelen var man väl så bra som IFK Malmö. Det var däremot när det gällde att komma till avslut inne i straffområdet som det brast för nordostskåningarna.

IFK Malmö, som kom till spel med endast två poäng och tre gjorda mål på fyra matcher, kändes dock betydligt mer farligt än vad man har varit i de tidigare matcherna.

Pontus Jansson och Alex Nilsson, de två MFF-lånen som för andra gången bildade anfallspar i den gula tröjan, hittade varandra stundtals riktigt bra och det gav utdelning.

Målen som IFK Malmö gjorde var högklassiga.

* 1-0 (18) Pontus Jansson. Efter ett väggspel med Alex Nilsson, vände Pontus Jansson bort en back och avslutade säkert förbi Bromöllamålvakten Ola Olausson.
* 2-0 (87) Alex Nilsson. Inhopparen Blerim Mullici frispelade Alex Nilsson som satte den i mål med en enkel bredsida.
* 3-0 (90+1) Blerim Mullici. Baris Hümmet slog en öppnande passning till Blerim Mullici, som kom runt på kanten och smekte in bollen i det bortre hörnet.

– Vi hade många fina anfall, skapade en del bra lägen och kunde ha gjort fyra-fem mål till, betonade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

Egentligen var det bara en period i den andra halvleken, där Bromölla tilläts dominera och tvingade IFK-målvakten Dejan Garaca till en svettig reflexräddning, som Jörgen Ohlsson inte kunde vara riktigt tillfreds med.

– Det var ett tag som vi såg trötta ut, men det visade sig ju vara högst tillfälligt. Vi hade mycket energi kvar att ge och gjorde en bra match.

En som gav ny kraft åt IFK Malmö var den pigge inhopparen Blerim Mullici, som på sin blott tio minuter långa speltid, hann med både ett mål och en assist. Han hade även läge att bli tvåmålsskytt, men var inte tillräckligt snabbt framme på ett inlägg.

Varför bytte ni inte tidigare?

– Alex (Nilsson) och Pontus (Jansson) jobbade på väl så bra däruppe. Det fanns ingen anledning att byta tidigare, förklarade Jörgen Ohlsson.

16-årige Alex Nilsson fick priset som matchens lirare i IFK Malmö, men det var många som var bra. Däribland rutinerade Robert Kjellin som gav precis den tyngd som man hade förväntat sig även när han nu tagit klivet upp på innermittfältet.

Mindre roligt var det för mittbacken Mak Dzonlagic som tvingades avbryta matchen efter mindre än 20 minuters spel. Det befarades på plats att näsbenet skulle vara knäckt, men eftersom näsan hade svullnat upp vid läkarbesöket kunde inte något besked ges.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Ahmedin Sudic, Mak Dzonlagic, Anes Mravac, André Birgersson – Demokrat Maxhuni, Robert Kjellin (lk), Elvir Biberic, Erdin Demir – Pontus Jansson, Alex Nilsson. Avbytare: George Safi (Mak Dzonlagic 24), Baris Hümmet (Demokrat Maxhuni 73), Blerim Mullici (Pontus Jansson 82), Robinn Sander, Festim Bytyqi (målvakt).

Ifö Bromölla IF (4-5-1): Ola Olausson – Pierre Ohlsson, Hampus Lundkvist, Martin Lindstrand, Daniel Nilsson – Suad Brahimi, Berat Gjyrevci, Martin Michalski (lk), Markus Svensson, Jacob Lennartsson – Joel Nilsson. Avbytare: Johan Holgersson (Berat Gjyrevci 67), Jesper Carlsson (Jacob Lennartsson 76), Linus Nilsson (Suad Brahimi 82), Per Brynolfsson, Fredrik Andersson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Alex Nilsson.

Ifö Bromölla IF: Martin Michalski.