IFK Malmös P95 besegrade enkelt IF Limhamn Bunkeflo 2007 i den andra gruppspelsmatchen i Åshöjden Cup. Limhamn Bunkeflo, som bara kom med två spelare från sitt elitlag, hade inget att säga till om mot "di gule" som vann med hela 5-0 (3-0).

Hela 19 spelare var tillgängliga under Åshöjden Cup, en turnering som "gulingarna" betraktar som en ren träningsturnering där flera spelare som nyss har återvänt från skada och sjukdom skulle ges speltid.

Spelare som dessvärre inte kunde deltaga vara Erik Cikaric (sjuk), Patchicco Diallo (sjuk) och Stefan Vagic (stukad fot). Glädjande var att Nigel Jackman skulle göra sin första match på över tio veckor.

Ett tråkigt besked var att Åkarps IF hade lämnat sent återbud till turneringen torsdagskväll. Det rullande spelschemat som skulle möjliggöra rotation i spelartruppen fick nu göras om eftersom det blivit en gruppspelsmatch mindre att spela.

För motståndet stod IF Limhamn Bunkeflo 2007:s breddlag och det skulle inte visa sig bli någon tuff uppgift.

Såsom i den första matchen skulle det bara dröja till den sjätte matchminuten innan "di gule" kunde ta ledningen. Alaa Ahmed skruvade en frispark från kortlinjen via en motståndare i mål, 1-0.

Sedan fortsatte det exakt som i föregående match med mål även i den åttonde matchminuten. Den här gången var det Dino Mesic som kunde hitta fram till Alaa Ahmed, 2-0.

Tre minuter senare kunde åter mycket duktige Dardan Behrami assistera Dino Mesic i sitt fjärde mål för dagen, 3-0.

Matchen kändes ganska avgjord även om IF Limhamn Bunkeflo 2007 försökte lyfta sitt spel i den andra halvleken och hade några farliga raider på kanten.

I den 16:e matchminuten var det dags för en efterlängtad comeback – Nigel Jackman i IFK-tröjan, trots att han inte har tränat på två veckor. Uppmuntran vid skador (rygg) är viktiga.

Nigel Jackman tackade för förtroendet och för applåderna från lagkamraterna och kunde svara för två mål.

Oscar Hansson gjorde en av sin bättre matcher och var hela tiden farlig med sitt kantspel. På hans skottretur kunde Nigel Jackman peta in 4-0 i tomt mål. Joy Hossain svarade för den fina djupledsbollen som föregick anfallet.

Sedan presenterade sig Lukas Dahlström genom att nicka fram bollen till Nigel Jackman som distinkt sköt bollen i mål, 5-0. Ännu en gång var det Joy Hossain som svarade för djupledsbollen.

Försvarsspelet var utmärkt hela matchen och IF Limhamn Bunkeflo 2007 tilläts inte komma till ett enda avslut. Safet Besic var utmärkt som lagkapten och hördes hela tiden över hela planen.

Nils Löfberg börjar på allt större allvar agera utanför sitt eget straffområde och att han inte är vidare till Landskronalägret är en mindre skandal, trots att han enligt utsago gjorde en dålig träning senast. I Nils Löfberg återfinns en av regionens främsta målvakter med lysande framtidsutsikter.

Adil Hakimi spelade fantastiskt den halvleken han spelade – så bra att det räckte för att bli matchens lirare, tillsammans med pigge tvåmålsskytten Alaa Ahmed, den lysande lagkaptenen Safet Besic och Edwin Adolfsson som var helt felfri i försvaret.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Christian Addo – Dardan Behrami, Lukas Dahlström, Safet Besic (lk) – Alaa Ahmed, Dino Mesic, Samim Saadat. Avbytare: Adil Hakimi, Benjamin Blomberg, Joy Hossain, Nigel Jackman, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Edwin Adolfsson & Safet Besic.