Två lag som tog ut varandra rätt bra var det i lördagens division 2-match på Lindsdals IP. Men att det var gästande IFK Malmö och inte Lindsdals IF som ska vara mest nöjt med att tillställningen slutade mållös var det ingen tvekan om.

– Lindsdal var lite bättre än vad vi var, men det är inte lätt att först sitta i en buss i fyra timmar och jag tycker ändå att vi gjorde en god insats med ett fullt godkänt spel, konstaterade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Hetaste chansen i en på alla sätt chansfattig match, där lagen endast hade vars två skott på mål, var det dock "di gule" som stod för. Pontus Jansson kom fri med Lindsdalsmålvakten Etrit Berisha som gjorde en utmärkt reflexräddning på den unge IFK-anfallarens något höga skott.

–  Han fick ut näven och räddade, hade vi haft lite flyt hade det alltså till och med kunnat bli seger, menade Jörgen Ohlsson.

– De hade ett visst spelövertag och skapade också någon halvchans mer, men mer var det inte och det kändes ganska jämnt ute på planen.

Trots att det inte blev några mål framåt var det mycket som var positivt med den gula insatsen. Det nykomponerade mittbacksparet André Birgersson-Anes Mravac släppte inte mycket förbi sig, medan Robert Kjellin och Elvir Biberic gjorde en bra match på det centrala mittfältet.

– Det var en riktig kämparmatch och vi fajtades på bra. Tappade vi någon boll såg vi till att ta tillbaka den och reda ut situationen, sade Jörgen Ohlsson.

Noterbart i övrigt var att det var andra matchen i rad som IFK-målvakten Dejan Garaca fick hålla nollan.

STARTELVORNA

Lindsdals IF (4-4-1-1):
Etrit Berisha – Joakim Larsson (lk), Teo Larsson, Carl Sahlén, Filip Jägerbrink – Marcus Mårtensson, Joakim Karlsson, Billy Lansdowne, Johan Wittberg – Viktor Fredriksson – Camil Isic. Avbytare: John Johansson (Joakim Larsson 67), Peiman Eliassi (Camil Isic 67), Admir Lekiqi (Marcus Mårtensson 76), Kim Jensen, Tommy Berg (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, George Safi – Demokrat Maxhuni, Robert Kjellin (lk), Elvir Biberic, Erdin Demir – Pontus Jansson, Alex Nilsson. Avbytare: Blerim Mullici (Demokrat Maxhuni 56), Robinn Sander (Alex Nilsson 81), Mustafa Arezoo, Toni Parlov, Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Lindsdals IF: Billy Lansdowne.

IFK Malmö: Anes Mravac.