IFK Malmös P96 besegrade på onsdagen Heleneholms SK med klara 3-1 (1-0) och är därmed klart för semifinal i Malmömästerskapet.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det var en mycket bra match där det bjöds på gott om målchanser för båda lagen, men vi var betydligt vassare inne i straffområdet och fick för en gångs skull också en hyfsat bra utdelning på våra chanser som utmynnade i tre mål.
 
Vi gjorde 1-0 på en hörna som Agon Ajeti skruvade direkt i mål och därefter fortsatte vi att spela vårt eget spel, även om vi tvingades till att slå en del långbollar som anfallarna fick jobba på eftersom de pressade oss högt upp i planen. Tyvärr blev också Amit Veliu, som fått ett knä i ryggen i samband med en hörna, skadad och tvingades bryta matchen.

Andra halvlek började bra för vår del då vi omgående kunde göra 2-0 efter en hörna som Agon Ajeti slog och Ali Alkhafadji kunde nicka in.

Därefter spelade vi bra tills att de kom på en kontring och Osama Kassem var tvungen att fälla deras spelare, vilket gav gult kort och sedermera utvisning i fem minuter. Det blev också en frispark där Heleneholm tilläts reducera på en retur från målvakten Jonas El Jebali.

Efter det låg Heleneholm på för ett kvitteringsmål, men vi försvarade oss bra med en man mindre och i den 42:e minuten avgjordes matchen. En av deras spelare spelade hem bollen till målvakten som tog upp den med händerna och på den indirekta frisparken som följde passade Yousef El Beyrouti till Osama Kassem som kunde sätta 3-1.

Det här var en riktig laginsats där killarna verkligen kämpade för varandra mot ett Heleneholms SK som också spelade bra och skapade chanser. Däremot var de alldeles för tama i avsluten för att kunna hota oss på allvar.

Bäst på plan var högerbacken Osama Kassem som gjorde en bra match både defensivt och offensivt.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Agon Ajeti, Saber Azizi, Ahmed Fakhro – Ali Alkhafadji, Bassam Ahmad, Besfort Xhafolli, Drin Ajeti – Abdul Fathi, Mostafa Omar . Avbytare: Amit Veliu, Emir Rahman, Muhammad Jammal, Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski.

Matchens lirare: Osama Kassem.