Inte några mål framåt – men inte heller några bakåt. Ett hårt arbetande IFK Malmö höll nollan för tredje matchen i rad och kunde därmed rädda en poäng hemma mot Karlskrona AIF som ledde division 2 Södra Götaland fram tills lördagens matcher.

Och efter att som blott andra lag ha tagit poäng av målmaskinen Karlskrona AIF, som på de sex första omgångarna hade gjort hela 25 mål, var det mesta uppåt hos "di gule".

– Det är klart att man vill vinna alla matcher, men en poäng känns ändå helt okej. Vi var heller inte långtifrån dem spelmässigt, möjligtvis saknade vi lite tyngd på sina håll och kanter, konstaterade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Karlskrona AIF var det också, föga oväntat, som styrde och ställde under den första halvleken. Blekingarna spelade under långa stunder en riktigt trevlig fotboll och det enda som saknades var egentligen det där lilla extra framför mål.

Som närmast var KAIF med ett skott i ribbans underkant och påföljande retur. Även ett friläge hann man med och det var tur för IFK att målvakten Dejan Garaca var på alerten.

– Vi kan knappast säga något om att Karlskrona var det bästa laget i första halvlek, fast sedan tycker jag att vi jobbade oss in i matchen och andra halvlek var helt jämn, betonade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

Så var det även om det likväl var Karlskrona som stod för det lilla som skapades efter pausen. IFK Malmö, som i anfallet hade ersatt MFF-uttagne Pontus Jansson med Blerim Mullici, kom bara till ett fåtal halvchanser, på inläggssituationer och skott utifrån.

Trots det var Jörgen Ohlsson ganska nöjd med det offensiva spelet.

– De hade gjort 25 mål före matchen, men vi lade inte allt krut på defensiven, gick upp och stötte högt. Med lite tur hade vi kunnat få in en boll och spelmässigt var det helt klart ett snäpp bättre än mot Lindsdals IF.

Dejan Garaca gav ett stabilt intryck i IFK-målet och fick priset som matchens lirare. Men mest gladde nog ändå insatsen av en av de egna, Demokrat Maxhuni, som var rätt pigg ute på kanten och visade att han kan vara på väg att hitta tillbaka till den formen som han hade tidigt på försäsongen.

Jörgen Ohlsson sammanfattade matchen såhär:

– Det var en god fajt med lite chanser åt båda hållen. De var lite tyngre, men vi var å andra sidan kvickare.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, George Safi – Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Robert Kjellin (lk), Erdin Demir – Blerim Mullici, Alex Nilsson, Avbytare: Baris Hümmet (Alex Nilsson 78), Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov, Festim Bytyqi (målvakt).

Karlskrona AIF (4-4-2): Sebastian Halle – Daniel Åslund, Eric Petersson, Martin Sevestedt (lk), Anton Dahlström – Robin Sjö, Emil Franzén, Kelechi Omeonu, Victor Holmberg – Pierre Nilsson, Sadat Maxhuni. Avbytare: Rafet Maxhuni (Victor Holmberg 70), Besart Hasani (Emil Franzén 75), Joel Håkansson, Johan Sandgren, Hjalmar Forell (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Dejan Garaca.

Karlskrona AIF: Sadat Maxhuni.