Inför GIF Nike ? IFK Malmö

På lördag den 6 juni klockan 16:00 är det avspark mellan GIF Nike och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränaren Jörgen Ohlsson? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om i läget i "di gule".

Matchen spelas på Lomma IP.

Truppen: Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Alex Nilsson, André Birgersson, Anes Mravac, Baris Hümmet, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Erdin Demir, George Safi, Jörgen Svensson, Mak Dzonlagic, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Efter över ett halvårs skadefrånvaro från fotbollen är veteranen Jörgen Svensson tillbaka i IFK Malmö. Han spelade en halvlek när U21-laget i veckan fick stryk med 0-4 av IFK Hässleholm och finns med i 16-mannatruppen till lördagens bortamatch mot GIF Nike.

En annan spelare som åter är redo för spel är försvararen Mak Dzonlagic som har missat de två senaste matcherna i sviterna av den hjärnskakning han drabbades av mot Ifö Bromölla IF. Hans återinträde i truppen blir på bekostnad av Toni Parlov.

Pontus Jansson var förra veckan tillbakaplockad av Malmö FF och inte heller den här helgen är han tillgänglig för spel med IFK Malmö. Såväl Pontus som målvakten Dejan Garaca är nämligen i Bulgarien för att spela två landskamper med P91-landslaget.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det blir en tuff match, inga tvivel om den saken. De har ännu inte vunnit och jagar för fullt efter sin första seger. Vi måste därför vara lika koncentrerade och bestämda i spelet som senast, samt kanske våga ta några löpningar och avslut till.

Om vi kan uppfylla detta tror jag att vi har en bra chans till att kunna ta vår andra seger i den här serien. Visst har vi inte gjort mål på två matcher, men man ska också komma ihåg att vi inte har släppt in mål i någon av de tre senaste, vilket tyder på styrka.