IFK Malmö fortsätter att kryssa sig fram i Södertvåan. Men någon ny mållös match blev det inte. Lördagens derbytillställning borta mot bottenkonkurrenten GIF Nike var tvärtemot målrik och slutade 3-3 (2-2) efter att "di gule" kvitterat drygt sex minuter före slutet.

"Gulingarnas" säsong har så här långt varit en enda lång missräkning och inte blev det bättre av att det bara blev oavgjort i derbyt på Lomma IP.

– Det var självklart bra att göra tre mål och skapa en hel del chanser, men jag hade hellre sett att vi enbart hade gjort två mål och inte släppt till något alls bakåt, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Jag tycker att resultatet känns rätt rättvist, vi hade några fler avslut sett över 90 minuter fast de kunde också ha dödat matchen på ett tidigt stadium i den andra halvleken.

Och det var några riktiga missar som de båda lagens målvakter, Andreas Engler-Ludviksson i GIF Nike och Festim Bytyqi i IFK Malmö, bjöd på.

Efter drygt 17 minuter kunde anfallaren Alex Nilsson nicka in 1-0 för IFK Malmö. Erdin Demir slog en hörna, GIF Nike-målvakten Andreas Engler-Ludviksson boxade ut och på returen var Alex Nilsson påpassligt framme med huvudet.

Ledningen stod sig dock bara i två minuter innan Dino Alajbegovic, Nikes främste, kunde kvittera. Ett inlägg nådde fram till Alajbegovic som enkelt stötte bollen förbi en passiv Festim Bytyqi, som vikarierade i målet för landslagsupptagne Dejan Garaca.

På IFK Malmös 2-1-mål i den 31:e minuten sköt först Elvir Biberic och på målvaktsreturen som följde gjorde premiärskytten Erdin Demir inte något misstag.

En stor målvaktstavla av Festim Bytyqi var det vid 2-2-målet som föll dryga minuten före pausvilan. Bytyqi kom helt fel i luften, Dino Alajbegovic nickade förbi och hade sedan öppet mål.

Inte mycket bättre såg det ut vid 3-2-målet för GIF Nike i den 51:e minuten. En hörna från GIF Nike-lagkaptenen Mattias Nordgren gick i en märklig båge och letade sig på något sätt rätt in i mål.

– Vi tappade tyvärr en del i defensiven jämfört med de senaste matcherna, vi var nästan för offensiva, kritiserade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

GIF Nike hade en rad heta chanser att utöka sin ledning, men ändå kunde IFK Malmö komma tillbaka och kvittera i den 84:e minuten. Elvir Biberic fick härja ostört inne i Nike straffområde och satte enkelt 3-3 i det bortre hörnet av målet.
 
– Skönt att kunna få till en kvittering, även om vi är i behov att få några segrar för att på allvar kunna klättra i den här tabellen. En åttondeplats är vi definitivt inte nöjda med, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Bäst i IFK Malmö var innermittfältaren Elvir Biberic.

STARTELVORNA

GIF Nike (4-4-2): Andreas Engler-Ludviksson – Fredrik Sörensson, Pär Karlsson, Henrik Månsson, Hugo Gustafsson – Rasmus Köhler Jakobsson, Christoffer Zachrisson, Mattias Nordgren (lk), Henrik Arvidsson – Dino Alajbegovic, Charlie Hägg. Avbytare: Emil Möller, Kushtrim Sadiku, Sebastian Malm.

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, George Safi – Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Robert Kjellin (lk), Erdin Demir – Alex Nilsson, Blerim Mullici. Avbytare: Baris Hümmet (Demokrat Maxhuni 46), Jörgen Svensson (Ahmedin Sudic 74), Mak Dzonlagic, Robinn Sander, Tobias Rosenlind.

MATCHENS LIRARE

GIF Nike: Dino Alajbegovic.
*
IFK Malmö:
Elvir Biberic.