Genomklappning av IFK Malmö

Det går att förlora på många sätt. Men att göra som bottenlaget IFK Malmö – sluta spela och åka på 0-5 i lördagens viktiga Malmöderby i Södertvåan mot IFK Klagshamn är bara pinsamt. Samtliga mål föll i den andra halvleken.

Jörgen Ohlsson, "di gules" tränare, försökte knappast dölja sin besvikelse efter derbynederlaget på den temporära hemmaarenan Rosengårds Södra IP.

– Fem insläppta mål på en halvlek, man måste åtminstone kunna visa lite jävlar anamma, suckade han.

– Men vi spelade alldeles för tamt och någon vilja existerade överhuvudtaget inte i andra halvlek.

Målmässigt slutade den första halvleken 0-0. Klagshamn hade dock ett kraftigt spelövertag i medvinden, men kom inte till mer än en enda riktig farlighet, ett skott i stolpen av Ken Hansson, medan IFK Malmö hade ett friläge genom Pontus Jansson.

Efter pausvilan ägde IFK Klagshamn matchen fullständigt. Bara dryga minuten in på halvleken kunde också Ken Hansson, med ett lågt skott i det bortre hörnet, göra 1-0. Två minuter senare, och med ett liknande skott i det andra hörnet, var 2-0 ett faktum genom Erik Larsson.

IFK Malmös försvar agerade statister och när Ken Hansson i den 58:e minuten kunde nicka in 3-0 var matchen definitivt avgjord. Han spädde sedan på sin målskörd med ytterligare två mål, en nick och ett snyggt skruvat skott, som fastställde slutresultatet till 5-0 knappt två minuter in på stopptiden.

– Vi sa i pausen att vi skulle gå ut och ösa på, att vi var på gång, men detta liknade ju ingenting, kritiserade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

– Det kändes som att vi inte alls var med i matchen, vi tappade suget totalt och Klagshamn kunde spela kontrollerat.

Trots att IFK Malmö hade medvind efter pausen lyckades man inte heller få iväg ett enda skott på mål.

– Svagt, det var riktigt dåligt, Men som sagt, vi spelade verkligen uselt efter pausen och det finns ingenting som jag kan vara nöjd med.

Snart vill det till en ordentlig uppryckning av IFK Malmö för sett till lördagens match håller laget knappast division 2-klass. Två poäng är nu också allt som skiljer till jumbon Nybro IF.

– Vi får bara se till att ta nya tag. Det finns absolut kapacitet i det här laget och ännu är det inte tal om någon kris. Vi måste bara ha tålamod, betonade Jörgen Ohlsson.

Endast två spelare, André Birgersson och Erdin Demir, kan få godkänt i IFK Malmö.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Mak Dzonlagic, André Birgersson, Anes Mravac, George Safi – Blerim Mullici, Elvir Biberic, Robert Kjellin (lk), Erdin Demir – Alex Nilsson, Pontus Jansson. Avbytare: Jörgen Svensson (Pontus Jansson 58), Baris Hümmet (George Safi 70), Robinn Sander (Alex Nilsson 83), Ahmedin Sudic, Festim Bytyqi (målvakt).

IFK Klagshamn (4-4-2): Nicklas Hammer – Michel Hansson, Arsim Arifi, Dejan Lukanic, Jonas Hansson – Erik Larsson, Niklas Kronström, Magnus Göransson (lk), Richard Rosdahl – Ken Hansson, Jens Nordström. Avbytare: Arlind Tahiri (Erik Larsson 77), Momodou Jagne (Richard Rosdahl 83), Christian Bruhner, Mattias Göransson, Oliver Thompson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Erdin Demir.

IFK Klagshamn: Ken Hansson.