Det fortsätter att gå trögt för bottenkrigande IFK Malmö. "Di gule" förde stora delar av torsdagens division 2-match borta mot IFK Hässleholm – ändå blev det noll poäng sedan Hässleholm vunnit med matchens enda mål:

– Jag är besviken. Det här var en match som vi skulle ha vunnit. Vi hade ett helt annat spel jämfört med senast och det var längesedan vi skapade så många målchanser, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Efter 0-5-fiaskot senast mot IFK Hässleholm hade IFK Malmö ändrat om en del i startelvan. Carl Philip Brandgård ersatte George Safi som vänsterback och Alex Nilsson hade tagit Blerim Mullicis plats på mittfältet, medan Jörgen Svensson fick förtroendet som ny anfallare.

IFK Malmö hade också ett klart grepp om händelserna under den första halvtimmen och lät knappt IFK Hässleholm låna bollen. Men framför mål har man fortfarande problem och närmare än ett ribbskott av Elvir Biberic, samt något halvt friläge som smet strax utanför stolpen, kom man inte den här gången.

Istället var det IFK Hässleholm som gjorde matchens enda mål i den 43:e minuten. Oskar Olsson tog hand om en stolpretur från May Mahlangu och fick på ett inlägg som nämnde Mahlangu kunde nicka förbi en helt chanslös Dejan Garaca, målvakt i IFK Malmö.

– Vad ska man egentligen säga? Det var ett riktigt turligt mål där ett misslyckat skott bara touchade målskyttens skalle och ställde vår målvakt. Man kan lugnt konstatera att vi inte alls har marginalerna med oss för tillfället, påpekade Jörgen Ohlsson.

Sista timmen av matchen var ganska jämn och det var först på slutet, då IFK Malmö tvingades flytta fram sina positioner, som IFK Hässleholm kunde skapa några direkta farligheter.

En kvart före slutet bytte man ut den rutinerade anfallaren Jörgen Svensson, som spelade från start för första gången i år och var bäst i bortalaget, mot Blerim Mullici.

– Självklart att vi var tvungna att göra något. Vi hade en hel del boll under hela matchen, fast fick inte riktigt till det framför mål.  

Han grämde sig något enormt över förlusten – för den var onödig – men försökte också se det positiva.

– Spelarna jobbade verkligen för varandra och överhuvudtaget tycker jag att det var en insats som vi ska ta med oss inför fortsättningen, sade Jörgen Ohlsson.

Faktum kvarstår dock. På tio matcher spelade matcher har IFK Malmö inte tagit mer än åtta poäng och har också bara vunnit en match.

– Man får börja någonstans och idag (läs torsdag) var det mycket som fungerade.

STARTELVORNA

IFK Hässleholm (4-4-2): Joel Ringström – Binjam Semere, Fredrik Hägglund, Bobby Alm Nilsson (lk), Peter Olsson – Oskar Olsson, Joel Svensson, May Mahlangu, Burim Rexhepi – Simon Larsson, Filip Thurn. Avbytare: Daniel De Stefano (Oskar Olsson 75), David Hansson (Simon Larsson 82), Johan Birgersson (Filip Thurn 90+2), Jesper Bertilsson, Kalle Olsson (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Mak Dzonlagic, André Birgersson, Anes Mravac, Carl Philip Brandgård – Alexander Nilsson, Elvir Biberic, Robert Kjellin (lk), Erdin Demir – Pontus Jansson, Jörgen Svensson. Avbytare: Blerim Mullici (Jörgen Svensson 75), George Safi (Carl Philip Brandgård 78), Ahmedin Sudic, Demokrat Maxhuni, Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Hässleholm: Joel Ringström.

IFK Malmö: Jörgen Svensson.