På söndag spelas den sista omgången i vårserien P14 Skåne grupp A1. IFK Malmös P95 tar emot serietrean Husie IF hemma på Malmö Stadion.

"Gulingarna" har den senaste tiden visat upp enastående karaktär och har vunnit matcher på ett mycket övertygande vis trots att det oftast har saknats åtta-tio spelare, däribland lagets ende målvakt, Nils Löfberg.

"Di gule" har spelat två raka bortamatcher på fem dagar utan målvakt. Först besegrades Heleneholms SK med klara 8-2 (3-1) och därefter FBK Balkan med hela 8-3 (5-2).

Till söndagens match är Nils Löfberg tillbaka i IFK-målet och laget kan återigen ställa upp med fyra "riktiga" försvarare, istället för sistaminutenlösningar.

Även Dino Mesic och Samim Saadat är åter tillgängliga efter vistelsen på Landskronalägret. Truppen ser onekligen bra ut, vilket den har gjort unden hela året. Den fantastiska bredden i truppen är imponerande.

Offensivt har IFK Malmö varit lite av en mardröm för motståndarna att möta eftersom laget bland annat har gjort hela 16 (!) mål på de två senaste matcherna. Defensiven slipade man rejält på under veckans träningar.

Saknas alltjämt är följande: Alaa Ahmed (rygg/rehab), Astrit Brahimi (bortrest), Christian Addo (d.o.), Dardan Behrami (d.o.), Patchicco Diallo (d.o.), Shadi Romi (rehab), Stefan Vagic (bortrest), Tugay Yildirim (d.o.).

Egentligen skulle hela elva spelare ha saknats och IFK Malmö har i över tre veckor försökt tidigarelägga matchen, inte så mycket för ovannämnda anledning utan för att undertecknads fars begravning äger rum.

Dessvärre kom inte föreningarna överens om ett nytt datum (trots att flera olika speldagar erbjöds). När det kom till spelarnas kännedom ordnades det så att flera kunde återvända enbart för matchens skull och för att åter kunna visa sann "guling-karaktär".

Förutsättningarna inför söndagens match är ganska enkla. Vid förlust blir laget sämst trea (vårens målsättning infrias), vid oavgjort säkras andraplatsen och vid seger får "gulingarna" hoppas att IF Limhamn Bunkeflo 2007 tappar poäng hemma mot Malmö FF (den matchen har avspark klockan 12.00).

Laget samlas i omklädningsrummet klockan 09.40 för ombyte och genomgång. Matchen har avsparken satt till klockan 11.00.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist,Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Benjamin Blomberg, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Samim Saadat, Safet Besic.