Om sluttabellen är densamma som efter halva serien är inte IFK Malmö ett division 2-lag 2010. Ett sent insläppt mål, dryga halvminuten in på stopptiden i lördagens nyckelmatch mot bottenkonkurrenten Nybro IF, fick "di gule" att ramla under nedflyttningsstrecket.

– Det är små marginaler och ett lag i motgång får ofta sådana mål emot sig, konstaterade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, besviket till ifkmalmo.com efter 0-1 (0-0) i mötet med den tidigare jumbon Nybro.

Samarbetet med Malmö FF har ännu så länge inte bjudit på någon sportslig framgång och inte heller när IFK Malmö tillfälligt var tillbaka på Malmö IP – där "gulingarna" under flera år var rena vinstmaskinen – fanns det någon anledning att jubla.

Efter en förhållandevis jämn första halvlek, men med ett stort bollinnehav för IFK Malmö, vaknade matchen till något i samband med att MFF-lånet Alex Nilsson fick rött kort i den 56:e minuten.

Först protesterade Alex Nilsson våldsamt efter att ha fått en frispark emot sig, varpå domaren Niklas Olsson halade fram det gula kortet. 16-åringen tog därefter upp händerna och applåderade domslutet – som bestraffades med en andra varning och det var bara för honom att lämna planen.

– Han vet att han gjorde fel och jag försvarar absolut inte hans uppträdande, kommenterade Jörgen Ohlsson, samtidigt som han menade på att ett rött kort var att ta i.

– Jag tycker att domaren kunde ha visat mer känsla. Det var knappt frispark, därför borde han också ha varit lite smidig och nöjt sig med ett kort, inte två som det blev i det här fallet.

Utvisningen gjorde att ytorna blev större och första kvarten efter utvisningen höll IFK Malmö också spelet någorlunda väl uppe. "Gulingarna" hade ett skott i stolpen av Erdin Demir och en boll i mål av Pontus Jansson som dock avblåstes sedan han gått hårt åt målvakten Fredrik Nilsson.

Men några mål gjorde inte "di gule" som fick gå mållöst av planen för sjätte gången, varav den tredje i rad, på elva seriematcher. Nio mål är allt som man har åstadkommit.

– Vi fick lite mer ytor i och med utvisningen, men det måste gå snabbare. Tyvärr är vi alldeles för omständiga, betonade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson som inte heller var nöjd med spelet före det att hans manskap decimerats.

– Det händer inte tillräckligt mycket i anfallsspelet. Nybro backade hem och det gjorde det svårt att komma igenom. Vi måste chansa på att lyfta in fler bollar i sådana lägen.

Och en olycka kommer som bekant sällan ensam. Med 38 sekunder spelade av stopptiden, och efter ett synnerligen passivt agerande av IFK-försvaret, var Nybros yttermittfältare Jörgen Helmersson igenom och kunde sätta bollen i nät vid IFK-målvakten Dejan Garacas vänstra stolpe.

– Snöpligt att de fick göra ett mål på slutet. Med fullt manskap är jag övertygad om att vi i varje fall haft 0-0, som hade varit fullt rättvist, eller kanske till och med en lite turlig 1-0-seger, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Många individuella plus gick inte att hitta i IFK Malmö som gjorde en på många sätt slätstruken insats. Men rutinerade Robert Kjellin, innermittfältaren, kämpade och slet förtjänstfullt.

Serien vänder nu innan sommaruppehållet och redan om en vecka väntar retur på Victoriavallen uppe i Nybro. Förutom utvisade Alex Nilsson får "di gule" där klara sig utan Elvir Biberic som på lördagen drog på sig sin tredje varning.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, Carl Philip Brandgård – Alexander Nilsson, Robert Kjellin (lk), Elvir Biberic, Erdin Demir – Jörgen Svensson, Pontus Jansson. Avbytare: Blerim Mullici (Ahmedin Sudic 75), Tobias Rosenlind (Elvir Biberic 79), Demokrat Maxhuni (Erdin Demir 87), George Safi, Festim Bytyqi (målvakt), 

Nybro IF (4-4-2): Fredrik Nilsson – David Evaldsson, Daniel Holm (lk), Besim Shulemaja, Emil Andersson – Jörgen Helmersson, Philip Rosqvist, Mikael Thorén, Victor Nilsson – Mattias Evestål, Robert Björklund. Avbytare: Viktor Millien (Victor Nilsson 69), Martin Östensson (Mattias Evestål 73), Robin Karlsson, Simon Jalonen, Samuel Häggbring (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Robert Kjellin.

Nybro IF: Daniel Holm.