Fyra mål inom loppet av en dryg kvart mot division 3-klubben Malmö City FC tog IFK Malmö vidare till semifinal i Malmömästerskapet. Men det var inte 4-2 (4-1-resultatet på Heleneholms IP som var det allra väsentligaste.

Efter matchen var Roland Karlsson, den inhoppande tränaren, hur glad som helst. Till viss del över segern, men mest över att man nu åter står på egna ben.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match, spelade stundtals lite småfinurligt och gjorde fyra snygga mål. Skönt att vi kunde vinna trots all den turbulensen som hade varit under dagen, sade Roland Karlsson till ifkmalmo.com.

– Det känns även skönt att vi nu åter arbetar för oss själva och inte har ett Malmö FF som styr och ställer som de vill.

De MFF-lånen som var med såg till att göra en bra sista match i den gula tröjan. Pontus Jansson (två) och Elvir Biberic (ett) blev också målskyttar. Men störst vilja av alla visade Blerim Mullici, som på egen hand satte 1-1-målet när han inledde den gula vändningen i den 26:e minuten. 16 minuter senare stod det 4-1.

Under den andra halvleken bytte IFK Malmö en del, samtidigt som Malmö City FC spelade upp sig. Trots att Malmö City reducerade till 2-4 i den 81:e genom förre IFK-spelaren Valon Muslijaj var det aldrig något snack om var segern skulle hamna.

– Med tanke på allt som har varit var det härligt att se att alla gick med precis rätt inställning, däribland också de utgående lånen från MFF, konstaterade Roland Karlsson som i och med segern blev hundraprocentig som IFK-tränare.

Nye IFK-tränaren Anders Grimberg,  som även tränade klubben 2004 till 2006, såg matchen på Heleneholms IP och såg verkligen fram emot att åter få iklädda sig den gula tränarrollen.

– Det är en kanonutmaning. Jag vet att det finns mycket att jobba med, men jag går också in med mycket energi och vet att det absolut inte är omöjligt att klara av det här, sade Anders Grimberg.

Första uppgiften för hans del blir torsdagens träningspass. På fredagen väntar sedan en träningsmatch mot division 3-klubben FC Trelleborg.

Startelvan (4-4-2): Dejan Garaca – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, Carl Philip Brandgård – Baris Hümmet, Elvir Biberic, Robert Kjellin (lk), Demokrat Maxhuni – Pontus Jansson, Blerim Mullici. Avbytare: Mustafa Arezoo (Pontus Jansson 58), Ali Burrniku (Carl Philip Brandgård 68), Mak Dzonlagic (Elvir Biberic 77), Tobias Rosenlind (Blerim Mullici 77).

Matchens lirare: Blerim Mullici.