Första poängen med Grimberg

Malmöderbyt i Södertvåan mellan IFK Klagshamn och jumbon IFK Malmö slutade mållöst. Klagshamn hade de flesta målchanserna, men "di gule" som för dagen spelade i vitt höll undan och kunde få med sig en viktig poäng i bottenstriden.

För Anders Grimberg, som därmed tog sin första poäng som tränare i IFK Malmö, var det ett resultat och en prestation som gladde.

– Det var ytterligare ett steg framåt i det kollektiva arbetet, och i den svåra situationen som befinner oss i gjorde vi en kanonmatch, sade Anders Grimberg, till ifkmalmo.com.

– Vi ligger ju där vi ligger i tabellen, det var jättenervöst och dessutom varmt.

Termometern pekade på närmare 30 grader när domaren Michel Ekberg blåste igång derbyt på Klagshamns IP.

Ett derby som blev rätt jämnt och innehöll förhållandevis få målchanser. IFK Malmö var uddlöst och skapade inte en enda farlighet på hela matchen, medan IFK Klagshamn hade tre-fyra riktigt heta lägen som mycket väl kunde ha resulterat.

Två gånger var Södertvåans skyttekung Ken Hansson, med 14 fullträffar, helt ren med IFK Malmö-målvakten Marco Lindholm-Passanante som svarade med två högklassiga räddningar. Särskilt i den 90:e minuten då Lindholm-Passanante högg bollen precis framför fötterna på Hansson.

– Jag tycker att vi behandlade Ken Hansson på ett fantastiskt bra sätt. Vi var otroligt stabila och gjorde det svårt för dem att sätta bollar bakom backlinjen. Därav fick inte heller Ken särskilt många lägen, konstaterade Anders Grimberg.

Efter tre insläppta mål senast hade IFK Malmö medvetet valt att lägga fokus på försvarsspelet.

– Vi hade inriktat oss på ett försvar där vi skulle satsa på snabba omställningar, men dessa avtog tyvärr i takt med att spelet blev mer krampaktigt i andra halvlek.

Betydligt sämre fungerade anfallsspelet. Varken Blerim Mullici eller anfallskollegan, Marko Knezevic, gjorde någon offensivt bra match.

– Det kan jag inte vara nöjd med, vi skapade alldeles för lite. Samtidigt måste vi ta poäng och vi lyckades tack vare ett riktigt lagarbete, menade Anders Grimberg.

Rutinerade Robert Kjellin skulle egentligen ha spelat från start på innermittfältet, men blev pappa under lördagsförmiddagen och tvingades därmed lämna återbud.

STARTELVORNA

IFK Klagshamn (4-4-2): Nicklas Hammer – Michel Hansson, Arsim Arifi, Dejan Lukanic, Jonas Hansson – Mattias Göransson, Magnus Göransson (lk), Niklas Kronström, Jens Nordström – Rasmus Håkansson, Ken Hansson. Avbytare: Luis da Silva (Mattias Göransson 36), Momodou Jagne (Niklas Kronström 60), Arlind Tahiri (Rasmus Håkansson 71), Viktor Magnusson, Fredrik Nordström (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Carl Philip Brandgård, André Birgersson, Jörgen Svensson, Karim El hage – Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic – Marko Knezevic, Blerim Mullici (Ik). Avbytare: Mustafa Arezoo (Edis Djugumovic 71), Dzevad Nezirevic (Marko Knezevic 80), Ahmedin Sudic (Ali Burrniku 85), Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Klagshamn: Dejan Lukanic.

IFK Malmö: Marco Lindholm-Passanante.