IFK Malmös P95 hade inga problem med att besegra Lunds BK i genrepet inför höstpremiären i P14 Skåne grupp A. Trots att hela åtta byten skedde i halvtid skrevs ändå slutresultatet till 3-1 (3-0).

Många av "gulingarna" kom fel i sina positioner i inledningen. Laget hade som bekant återgått till att testa 4-3-3 efter vårens och sommarens fina prestationer med 4-1-3-2-uppställningen.

Ett naturligt val ansåg ledarstaben då spelartruppen består av många anfallare och ett flertal offensiva mittfältare. Offensiven kommer alltid att prioriteras hos "di gule".

Matchen var till en början trevande och höll inte fullt så högt tempo som man hade kunnat hoppats på. Det dröjde dock bara fem innan det gick fort och det var framförallt två saker som bidrog till detta: IFK:s snabba passningsspel och "Krubbans" snabba omställningar.

Efter dryga kvarten kom så IFK Malmö på allvar igång med sitt anfallsspel och målchanserna duggade tätt. Skotträningen hade med ens gett resultat då avsluten gick på mål istället för utanför.

I den 22:a matchminuten visade "gulingarna" upp ett mönsteranfall – som man gnuggat hela veckan – när bollen gick som på ett snöre och hamnade till sist hos Samim Saadat till höger om boxen som skickade in ett inlägg som Alaa Ahmed dundrade in på volley vid bortre stolpen, 1-0.

Det dröjde bara någon minut innan samme Samim Saadat frispelade Dardan Behrami som stänkte in en välförtjänt IFK-ledning, 2-0.

Domaren skulle inte ens hinna blåsa till halvtid innan 3-0 också kom. Stefan Vagic slet sig loss och rann mellan mittbackarna, rundade målvakten och kunde se bollen rulla in i öppet mål. Framspelningen svarade Samim Saadat för, hans tredje i matchen.

I pausen gjorde IFK Malmö hela åtta byten. Förutom skadade Benjamin Blomberg och bortresta Christian Addo skulle hela truppen luftas.

Några minuter in i den andra halvleken spurtade Nigel Jackman enkelt förbi LBK-försvaret och kom helt fri med målvakten, rundande denne som valde att kapa IFK-anfallaren ett par meter utanför straffområdet.

Med målvakten överspelad och med öppet mål hade Nigel Jackman garanterat utökat IFK:s ledning, men nu blev det istället en resultatlös frispark och rött kort till LBK-målvakten. Lunds BK tilläts dock att fortsätta med elva spelare på planen eftersom det var en träningsmatch.

De åtta bytena i halvtid förändrade matchbilden en hel del. Inte för att de tekniska färdigheterna på något vis skulle ha varit sämre bland de elva efter pausen, utan mer för att det höga tempot och enorma bollinnehavet var som bortblåst.

IFK Malmö spelade hela matchen högt upp med backlinjen, vilket man under en seriematch med betrygggande ledning inte hade gjort. Detta öppnade upp för LBK-kontringar.

Med drygt sex minuter kvar av matchen kom en LBK-anfallare enkelt igenom ett något passivt IFK-försvar och sköt bollen snyggt förbi en chanslös Nils Löfberg i IFK-målet, 1-3.

Många "gulingar" visade att de på allvar vill vara med i startelvan till premiären, och några tog tyvärr inte alls tillvara på tillfället.

I nuläget är det en 16-17 spelare som slåss om en plats i startelvan. Desto bättre för samtliga eftersom laget smygstartar redan nästa fredag när man i semifinalen i MM tar emot IFK Klagshamn på stadion (plan 10, avspark klockan 19.00).

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3) – första halvlek: Nils Löfberg – Lukas Dahlström, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Adil Hakimi – Joy Hossain, Patchicco Diallo, Dardan Behrami – Samim Saadat, Stefan Vagic (lk), Alaa Ahmed. Avbytare: Adam Nordkvist, Astrit Brahimi, Edwin Adolfsson, Erik Cikaric, Ibrahim Zaghmouth, Nigel Jackman, Oscar Hansson Safet Besic, Shqipron Rexha, Tugay Yildirim.

Startelvan (4-3-3) – andra halvlek: Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi (lk), Shqipron Rexha – Safet Besic, Tugay Yildirim, Adam Nordkvist – Oscar Hansson, Nigel Jackman, Erik Cikaric. Avbytare: Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Astrit Brahimi, Dardan Behrami, Ibrahim Zaghmouth, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Patchicco Diallo, Samim Saadat, Stefan Vagic.

Matchens lirare: Adil Hakimi, Lukas Dahlström & Samim Saadat.